E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda bu yıl sorun yaşanmaz---

Dolarda bu yıl sorun yaşanmaz

Dolarda bu yıl sorun yaşanmaz
04 Mayıs 2017 - 12:21 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, dolardaki seyirle ilgili olarak, "Kurun bu seviyelerine bakınca oynaklık tarafında oldukça iyi durumda. 2017'nin bu şekilde olacağını ve kurda bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Dolarda düşüşü değerlendiren Ertem, "Türkiye olumlu olarak ayrıştı. Türkiye'de borsa bu dönemde çok ucuz oldu, Türk parası da ucuzladı. TL tarafı değil borsa tarafında da hızlı çıkış gözlemliyoruz. Yeni dönem konuşuluyor. 2019'a kadar erken seçim olasılığı yok. Bu da sermaye girişleri için çok önemli neden. Bizim TL'nin seviyesinden ziyade oynaklık endeksine bakınca en düşük seviyede olduğunu görüyoruz. Kurun bu seviyelerine bakınca oynaklık tarafına bakıyorum oldukça iyi durumda. 2017'nin bu şekilde olacağını ve kurda bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"FED'İN HAZIRANDA FAİZ ARTIŞI OLASI"

Fed'in haziranda faiz artırmasının olası olduğunu belirten Ertem "Fed güvercin duruşunu sürdürüyor. Trump'ın bakışı da o yönde. Obama dönemindeki ekonomi politikası belli ölçüde bu dönemde de devam ediyor. Fed'in bilanço küçülmesinin ne şekilde olacağı önemli, bunu bilmiyoruz" dedi.

"ENFLASYON FAİZ ARTIRILARAK ÇÖZÜLMEZ"

Ertem, enflasyon rakamlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Merkez Bankamız çaba sarfediyor. Enflasyon gıda tarafında küresel bir olgu halini aldı. MB'nin elindeki araçlar tek başına yeterli değil. Gıdadan kaynaklı bir durum var. Enflasyon orta vadeli bir stratejiyle çözülebilir. Tarladan sofraya olan zinciri, rant alanlarını doğru saptamamız lazım. Türkiye'de arz yönlü bir enflasyon var. Enflasyon faiz artırılarak çözülmez. Enflasyonun nedeni yüksek faizdir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • züğürt ağa04 Mayıs 2017 18:16

    domatiiiiz

  • yobaz04 Mayıs 2017 18:16

    yani özetle "egonomiğ çogh eyi"

  • Enflasyonun nedeni yüksek faizdir teorisi04 Mayıs 2017 15:11

    Enflasyonun nedeni yüksek faizdir teorisini faizleri %1 e düşürerek deneyebilirsiniz(düşürün de görün dolar,enflasyon ne oluyor). Ama bunun böyle olmadığını bizden daha iyi bildiğinizden anca laf üretiyorsunuz. Bütün sorunların suçunu başkalarına atmayı huy edindiğinizden yüksek enflasyonu da kötü ekonomi yönetiminize değil indirektte olsa elinizde olan faize yüklemeyi seçiyorsunuz. Bravo size...

  • broker04 Mayıs 2017 13:48

    Memlekette iyiye giden bir sektör kalmamış, ihracat rekortmeni otomotiv bile 2 aydır düşüşde ,AVM lerde dükkanlar kapanıyor, işsizlik %13, enflasyon giderek artıyor, mayıs ayında sebze, meyve fiyatları tarım ülkesinde tavan yapmış, turizm dip yapmış, suriyede bataktayız, avrupa birliği ilişkileri durmak üzere , siz hala 2019 da başkan kim olacak, erken seçim olurmu konuşun. Artık bir ekonomiye odaklanın allahını severseniz, hep seçim atmosferi, sonrada dolara bu yıl birşey olmazmış, sıcak para dışarı çıkarken ne olacağını hep beraber göreceğiz

  • Haziran 04 Mayıs 2017 13:26

    Önemli bir siyasi gerilim olmazsa dolar sonbahara kadar hep düşüş trendinde olur. Sonrasını sonrası belirler

  • Tolga061904 Mayıs 2017 12:57

    nezaamn sorun yaşandiki 1,800 den 3,950 cıkdı yine sorun yaşanmadı

  • tarik04 Mayıs 2017 12:57

    Yanlis analiz yapiyor. Bu hatali analizler yuzunden hem issizlik, enflasyon, faiz, kur, buyume hepsi iflas etti

  • ahmet engin04 Mayıs 2017 12:54

    son zamanlarda okudugum en akli basinda yorum...