E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.91 TL görülebilir---

Dolarda 3.91 TL görülebilir

Dolarda 3.91 TL görülebilir
11 Ocak 2017 - 09:18 borsagundem.com

Dolarda yukarı yönlü hareketlerin devamında 3.8915 ve 3.9105 direnç seviyeleri takip edilebilir

Yeni haftada rekor tazeleyen dolar kurunda dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın döviz likiditesini düzenleyen hamlesi sonrası yükseliş hız kesmişti. Ancak müdahale sonrası 3,74 seviyesi altını test eden kurda yeni işlem gününde oynaklık tekrar arttı ve sert yükseliş sonrası 3.8950 tarihi zirvesi test edildi. Euro/TL ise 4.10 seviyesini görürken, Gram/TL 147.30 seviyelerine ulaştı.

İç tarafta anayasa değişikliği teklifine dair gelişmeler, Fitch beklentileri ve FED’in faiz artırımını hızlandıracağı ihtimalin artması TL varlıklarında satışları derinleştirdi. Yurtiçi tarafta yine anayasa değişikliğine dair gelişmeler ve cari hesap verisi takip edilecek. Ancak küresel piyasaların gözü ise ABD’nin yeni başkanı Trump’ın açıklamalarında olacak. Önceki hafta 103,00 seviyesi üzerinde seyreden dolar endeksi ise kazançlarının büyük kısmını geri verdi ve günlük bazda % 0,18 değer kaybetti. Euro dolara karşı güçlü kalma mücadelesini sürdürürken 1,0500 seviyesi üzerinde işlemler devam ediyor. İngiltere Başbakanı May’in  açıklamaları sonrası sert değer kaybına uğrayan sterlinde dün tepki alımları gerçekleşirken yükseliş %0,09 ile sınırlı kaldı.

Küresel borsa endekslerinde ise, genel olarak pozitif bir hava hakimdi. İtalya bankalarına dair gelen pozitif açıklamalar Avrupa borsa endekslerine de pozitif yansıdı. Alman DAX endeksi yüzde 0,21, İngiliz endeksi FTSE100 ise yüzde 0,54 prim kaydetti. ABD Borsa endekslerinde sınırlı pozitif seyir gözlenirken içeride BİST-100 endeksi dünkü işlem gününde negatif ayrışarak yüzde 0,75 değer kaybetti.

Petrol fiyatlarında ise, önemli üretici ülkelerden gelen kesinti miktarları yakından izleniyor. Öte yandan, Cuma gerçekleştirilecek olan OPEC-OPEC dışı ülkelerin arz konulu görüşmesi piyasaların odak noktası olmaya devam ediyor. Bugün ABD tarafından açıklanan APİ petrol  stoklarında 1.5 milyon artış gerçekleşti. Bununla birlikte yeni günde ham petrol 50.9 seviyesinden işlem görürken brent petrol 53.7 seviyesinden işlem görüyor.

USDTRY ANALİZİ

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın döviz likiditesi hamlesi ve zayıf gelen ABD verisinin etkisiyle kur yükselişte frene bastı. Fakat yeni günde iç tarafta siyasi gelişmeler ve FED etkisinden kaynaklı kurdaki yükseliş devam etti ve 3.8950 ile tarihi rekor görüldü. Gün içerisinde Türkiye’de cari hesap verisi takip edilecektir. ABD başkanı Trump’ın bu akşam yapacağı açıklamalar ise doların seyri açısından kritik önem taşıyor. Teknik görünümde ise 3.8540-3.8200 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğilimi devam edebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 3.8915 ve 3.9105 direnç seviyeleri takip edilebilir.

EURTRY ANALİZİ

TL varlıklarındaki zayıf görünümün etkisiyle Euro/TL sert yükselişine bugünde devam etti ve 4.1100 ile tarihi rekorunu test etti. Genel olarak siyasi gelişmeler ve FED beklentilerinden kaynaklı TL’nin gerilemesine bağlı olarak kurda yükseliş sertleşti. Teknik açıdan bakacak olursak yükseliş kanalı içinde olan EURTRY paritesinde 4.0325-4.0660 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Alımların devamında 4.1095 ve 4.1450 direnç seviyeleri takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ

Veri gündeminin sakin olduğu dünkü işlem gününde euronun dolar karşısındaki kazançlarını koruyamadığını görüyoruz. Doların küresel gücünü koruması paritedeki yükselişin sınırlı kalmasına neden oluyor. Bugün Avrupa’da takip edilecek bir veri akışı bulunmuyor. Ancak ABD’nin yeni başkanı Trump’ın bu akşam yapacağı açıklamalar piyasaların yönü açısından önemli olacak. Teknik açıdan bakacak olursak yatay hareketine devam eden EURUSD paritesinde 1.0530-1.0500 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükselişler görülebilir. Hareketin devamında 1.0580 ve 1.0620 direnç seviyeleri takip edilebilir. 

USDJPY ANALİZİ

Dün Japonya’da olumlu veriyle güne başlayan paritede sınırlı fiyat hareketlerinin hakim olduğunu görüyoruz. Bu akşam ABD’nin yeni başkanı Trump’ın yapacağı açıklamalar pariteye hareketlilik getirebilir. Teknik açıdan bakacak olursak USDJPY paritesinde 115.75-115.30 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğilimi devam edebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 116.20 ve 116.50 direnç seviyeleri takip edilebilir.

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere Başbakanı May’in açıklamaları sonrası sert değer kaybına uğrayan sterlinde dün tepki alımları gözlendi. Dolardaki değer kazancının etkisiyle tepki alımlarının sınırlı kaldığı paritede bugün İngiltere verileri ve ABD’nin yeni başkanı Trump’ın açıklamaları takip edilecektir. Teknik görünümde ise düşüş trendi içinde olan GBPUSD paritesinde 1.2190- 1.2240 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece gevşeme devam edebilir. Geri çekilmelerin devamında 1.2105 ve 1.2070 destek seviyeleri takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

Dolar endeksinin önceki hafta elde ettiği kazançlarını bu hafta geri vermesi ve dün açıklanan ABD İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verisinin beklentileri karşılayamaması ons altın üzerindeki baskının azalmasına neden oldu. Bugün ABD’nin yeni başkanı Trump’ın yapacağı açıklamalar altının yönü açısından önemli olabilir. Teknik görünümde ise yükseliş kanalı içinde olan altın fiyatlarında 1185-1181 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Alımların devamında 1189 ve 1196 direnç seviyeleri takip edilebilir.

PETROL ANALİZİ

OPEC üyelerinin arzda kesintiye gitme kararı sonrasında İran, Irak, Rusya gibi önemli üretici ülkelerden üretimde kademeli olarak kesintiye gidildiği yönünde açıklamalar ön plana çıkarken Cuma günü yapılacak OPEC toplantısı petrol piyasası açısından önem taşıyor. Dün ABD tarafında haftalık olarak açıklanan API stoklarındaki artış petrolde düşüşleri beraberinde getirdi. Bugün ise gözler EIA tarafından açıklanacak haftalık petrol stoklarında olacak.

1-HAM PETROL ANALİZİ

Teknik görünümde ise kısa vade de düşüş kanalı içinde olan Ham petrol fiyatlarında 51.3-51.9 direnç bölgesi altında kalındığı sürece gevşeme devam edebilir. Geri çekilmelerin devamında 50.6 ve 50.2 destek seviyeleri takip edilebilir.

2-BRENT PETROL ANALİZİ

Teknik açıdan bakacak olursak kısa vade de düşüş trendi içinde olan Brent petrol fiyatlarında 54.1-54.8 direnç bölgesi altında kalındığı sürece geri çekilmeler devam edebilir. Satımların devamında 53.5 ve 53.0 seviyeleri takip edilebilir.

DAX ANALİZİ

Petrol fiyatlarındaki gevşemenin etkisiyle yükselişte hız kesen endekste dünkü işlem gününde İtalya bankalarına dair pozitif açıklamalar endekste tepki alımlarına neden oldu. Veri gündeminin sakin olduğu yeni günde teknik fiyatlamalar ve petrol fiyatlarının seyri endeks tarafında takip edilecektir. Teknik açıdan bakacak olursak yatay hareketinde devam eden DAX endeksinde 11524-11494 destek seviyeleri üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğilimi görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 11607 ve 11633 direnç seviyeleri takip edilebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memduh11 Ocak 2017 09:54

    doalr almış başını gidiyor siz hala destek direnç yazıyorsunuz. yani kafadan sallayanla aynı şeyi tutturuyorsunuz bu kadar bilginiz var sözde