E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.80 TL seviyesi önemli---

Dolarda 3.80 TL seviyesi önemli

Dolarda 3.80 TL seviyesi önemli
17 Ocak 2017 - 09:50 borsagundem.com

Teknik anlamda, 3.8000 seviyesi ön planda olabilir. Bu seviyenin altına doğru geri çekilmeler devam ederse 3.7500-3.7250 destekleri izlenebilir

Yurt içi piyasalarda dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) hamleleri takip edildi. TCMB
dünde repo ihalesi açmazken bankaları geç likidite penceresine yönlendirdi ve bankalara borçlanma
limiti uyguladı. Bu gelişmelerin yanı sıra Türkiye’nin işsizlik oranı %11.8 gerçekleşirken TL varlıklarında
geri çekilmeler yaşandı. Öte yandan dün gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulunda son
dönemde yaşanan döviz kurundaki gelişmelerin değerlendirildiğine yönelik gelişmeler yer aldı. Hafta
başından bu yana USDTRY %1,38 yükselirken EURTRY ise %.1,55 primli seyretti. Dün Martin Luher
King Jr. günü nedeniyle ABD piyasalarına düşük işlem hacmi hakimdi. Buna karşın S&P500 ve Nasdaq
dünü %0.20 üzerinde primli kapattı.
İngiltere tarafında ise yurtdışı piyasalar bugün İngiltere başbakanı Theresa May’in TSI 14.45’de
yapacağı açıklamalara odaklandı. Hafta sonu çıkan haberlerden sonra bugün Theresa May’in ortak
pazardan ve serbest dolaşımdan çıkabileceği yönünde açıklamalar yapabileceği beklentileri Sterlin
varlıklarına yön vermeye devam ediyor. Buna karşın ABD’nin seçilmiş Başkanı Donald Trump’ın
İngiltere-ABD arasında serbest ticaret anlaşması için çalışma taahhüttü sterlin varlıklarındaki değer
kaybını sınırlandırdı. Bu gelişmelerde sonra Sterlin, Dolara karşı %1 ‘ yakın değer kaybetti.
ABD 10 yıllık tahvil faizleri ilk iki işlem gününde yaklaşık %2 gerilerken, dolar endeksi de dün %0.40
üzerinde yükseldi. Bu gelişmelere rağmen İngiltere tarafında yaşanan belirsizlikler sonrası güvenli
liman özelliğiyle ön plana çıkan altın fiyatları %0.5 üzerinde primli seyretti.
Petrol tarafında ise dün Suudi Arabistan Petrol bakanının açıklamaları ön plandaydı. Petrol Bakan’nın,
6 ay sonra sona erecek OPEC anlaşması uzatmayabileceklerini açıklaması petrol fiyatlarında geri
çekilmelere neden oldu. Dün Ham Petrol fiyatları %0.20 ve Brent Petrol fiyatları ise %0.10’a yakın
düştü.

USDTRY ANALİZİ

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın likidite hamleleri sonrası kurda geri çekilmeler görülse de, açıklanan Ekim ayı işsizlik oranının ardından bir miktar yukarı yönlü hareketler gerçekleşti. 2016 yılı bütçe gerçekleşmeleri ise hükümetin hedeflerine uygun seviyelerde açıklandı ve mali disiplinin korunduğu mesajı piyasalara hâkim oldu. ABD tarafında ise Martin Luther King Jr. tatili nedeniyle piyasalara düşük işlem hacmi hakimdi. Bugün ise ABD tarafından açıklanacak New York Empire State imalat endeksi ve FED bölgesel başkanlarının açıklamaları takip edilecek. Teknik anlamda, 3.8000 seviyesi ön planda olabilir. Bu seviyenin altına doğru geri çekilmeler devam ederse 3.7500-3.7250 destekleri izlenebilir.

EURTRY ANALİZİ

Euro bölgesinde dün Ticaret dengesi verisi takip edildi. Ticaret dengesi verisi beklentilerin üzerinde gerçekleşirken yükselişleri destekledi. Aynı zaman yurtiçi piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın hamleleri ile birlikte açıklanan işsizlik ve bütçe rakamları ön plandaydı. Bugün ise Euro bölgesinden açıklanacak Almanya ve Euro Zew Ekonomi Hissiyatı verileri volatiliteyi artırabilir. Teknik görünümde, 4.0550 seviyesi pivot seviyesi olarak takip edilebilir. 4.0550 seviyesinin altında kalındığı takdirde 4.0230-4.0000 destekleri izlenebilir.

EURUSD ANALİZİ

Euro bölgesinden dün açıklanan ticaret dengesi verisi piyasa beklentilerini karşıladı. Buna karşın İngiltere’nin Avrupa pazarından çıkabileceği beklentileri paritede geri çekilmeleri neden oluyor. Dün Martin Luther King Jr. günü nedeniyle ABD piyasalarına düşük işlem hacmi hakimdi. Bugün ise FED bölgesel başkanlarının açıklamaları ve New York Empire State imalat endeksi takip edilecek. Dolar’ın küresel anlamda zayıflamasıyla biraz da olsa kafasını yukarı kaldıran paritede, 1.0650 önemli bir seviye olabilir. Bu seviyenin üzerinde kalınır ise 1.0680-1.0750 dirençlere ön plana çıkabilir. 1.0650 seviyesinin altında ise 1.0580-1.0550 dirençleri ilk etapta takip edilebilir.

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere’de Brexit belirsizliği sterlin varlıkları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Hafta sonu çıkan haberlerde Theresa May’in bugün yapacağı açıklamaların Avrupa ortak pazarından çıkma yönünde olabileceği beklentileri Sterlin varlıklarında sert değer kayıplarına neden oldu. Bugün İngiltere tarafında Başbakan Theresa May’in konuşmaları ve enflasyon  verileri takip edilecek. ABD tarafında ise FED bölgesel başkanlarının açıklamaları ve New York Empire State imalat endeksi ön plana çıkıyor. Teknik olarak incelediğimizde düşüş kanalı içerisinde görülen alımların devamında 1.2100-1.2150 dirençleri ön planda olabilir. Olası geri çekilmelerde ise 1.2035-1.2015 destek bölgesi olarak izlenebilir.

USDJPY ANALİZİ

Dün ABD piyasalarına Martin Luther King Jr. tatili nedeniyle düşük işlem hacmi hakimdi. Japonya tarafında ise açıklanan veriler genel anlamda beklentileri karşıladı ve Japon Yen’inin değer kazanmasına neden oldu. Bugün ise ABD tarafından açıklanacak New York Empire State imalat endeksi ve FED bölgesel başkanlarının açıklamaları takip edilecek. Teknik olarak zayıf görünümüne devam eden paritede Dolar’ın küresel çapta değer kazanması ile satışlar hız kazandı ve kritik 113.55 desteği test ediliyor. Bu seviye kırılırsa, 113.10-112.50 destekleri izlenebilir. Olası yükselişlerde ise 114.50-115.45 dirençleri karşımıza çıkabilir.

ALTIN ANALİZİ

Dün dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yükselişler gerçekleşti. Buna karşın İngiltere tarafında artan risklerle birlikte güvenli liman olma özelliği taşıyan sarı metalde yukarı yönlü hareketler gerçekleşti. Bugün ise ABD tarafında açıklanacak New York Empire State imalat endeksi ve FED bölgesel başkanlarının açıklamaları ön plana çıkıyor. Teknik olarak yükseliş hareketine devam eden altında alımlar 1210 direncini aşarsa 1215-1221 direnç seviyeleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 1201-1192 destekleri karşımıza çıkabilir.

PETROL ANALİZİ

OPEC ve OPEC dışı ülkelerin küresel petrol arzını kısma anlaşmaları sonrası yükselişine devam eden petrol fiyatlarında Dün Suudi Arabistan Petrol bakanının yaptığı açıklamalar etkili oldu. Petrol Bakanı’nın, 6 ay sonra sona erecek OPEC anlaşmasını uzatmayabileceklerini açıklaması petrol fiyatlarında geri çekilmelere neden oldu.

1- Ham Petrol Analizi

Ham petrol fiyatları 52.30 seviyesinden bulduğu destek sonrası yükseliş isteği devam ediyor. 52.30 seviyesinin üzerindeki hareketlerde 54.50 – 55.20 direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Önemli destek olan 52.30 seviyesinin kırılması halinde 51.50 – 50.90 bölgesi gündeme gelebilir.

2- Brent Petrol Analizi

Brent petrol fiyatları hızlı geri çekilme yaşasa da 53.00 bölgesinden bulduğu destek sonrası yükselişlerine devam ediyor. Genel trendin yatay olduğunu söyleyebiliriz. Kısa vadeli destek
olarak 54.50 seviyesi takip edilebilir. Güçlü destek olarak ise 53.00 seviyesi ön plana çıkabilir. Yükselişlerin devam edebilmesi için 57.50 seviyesinin aşılması önemli olabilecektir.

DAX Analizi

İngiltere’nin Avrupa pazarında çıkabileceği haberleri sonrası artan riskler DAX endeksini de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ek olarak düşen petrol fiyatları da endeks üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün ise Almanya tarafından açıklanacak ZEW ekonomik hissiyatı verisi volatiliteyi artırabilir. Teknik görüntüye baktığımızda ise yatay bandın korunduğu endekste 11590 desteği üzerinde yükseliş isteği sürebilir. 11630 gün için direnç seviyesi olarak takip edilebilir. 11590 desteğinin aşağı yönlü kırılması sonrası, 11560-11540 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Güçlü destek olarak ise 11400 izlenebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)