E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, zayıflayan sterlinden destek buldu---

Dolar, zayıflayan sterlinden destek buldu

Dolar, zayıflayan sterlinden destek buldu
13 Kasım 2017 - 08:30 borsagundem.com

Dolar, ABD Hazine tahvillerinin faizindeki artış ve sterlindeki düşüş ile yükseldi

Dolar, ABD'de artan tahvil faizlerinden ve sterlindeki düşüşten aldığı destek ile çoğu büyük para karşısında güçlendi. Yine de, yatırımcılar hala ABD'deki vergi indirimi planının üzerinde. Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in üzerindeki baskının artmasıyla Pazartesi gününün erken saatlerinde düşüşe geçti.

Doların 6 büyük para karşısındaki durumunu gösteren dolar endeksi, ABD'de uzun vadeli tahvillerin faizinin Cuma günü gerçekleştirdiği 6 baz puanlık yükselişin ardından yüzde 0.2 yukarıda seyretti.

Tokyo'da Mizuho Securities Döviz başstratejisti Masafumi Yamamoto, "Tahvillerin faizindeki keskin yükseliş, doları kesinlikle olumsuz etkilemiyor, ancak bunun dolar üzerindeki etkisi sınırlı" dedi ve "ABD'de vergi reformu görüşmelerinin planlandığı gibi gittiğini düşünüyotum. Durum daha kötüye gidemez ve bu da dolar için destekleyici bir unsur" diye konuştu.

Dolar/yen ise yüzde 0.1 yükselerek 113.645'e çıkarken euro, dolar karşısında yüzde 0.15 değer kaybetti ve 1.1647 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)