E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar yükselişte! Asya borsaları düştü, Avustralya kazançlı---

Dolar yükselişte! Asya borsaları düştü, Avustralya kazançlı

Dolar yükselişte! Asya borsaları düştü, Avustralya kazançlı
30 Mart 2017 - 07:22 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, dolar yen karşısında yükselirken Japon ve Çin borsaları düşüşte. Avustralya borsası ise yükseldi

Asya Borsalarında işlem gören hisse senetleri, küresel hisse senetlerinin rekor seviye yakınında seyretmeye devam etmesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yasama gündemini yeniden canlandırma yönünde mücadele vermesi ile birlikte satış ağırlıklı seyretti. Yen dolar karşısında zayıfladı ve ham Petrol Çarşamba günkü kazancını korudu.

Çin ve Japonya'da hisse senetlerindeki düşüşler, enerji ürticilerindeki ralliden faydalanan Avustralya hisse senetlerindeki yükselişle dengelendi. Ham Petrol , ABD'de Petrol stoklarının tahmin edilenden az artması ile birlikte varil başına 49.50 dolar civarında tutundu. Altın geriledi.

Riskli varlıklardaki kazançlar, Trump'ın seçilmesi ile tetiklenen reflasyon işlemlerinin (büyüme ve enflasyonun artacağı beklentisi ile yapılan işlemler) gücünü koruduğuna ilişkin işaretler göndermesi ile, küresel hisse senetlerinin toplam değerinin 74 trilyon dolara ulaşmasını ve kazançlarını beşinci aya genişletmesini sağladı. Güçlenen küresel büyüme, ABD Başkanı'nın büyüme odaklı politikalarını uygulamaya koymakta güçlük çekeceği endişelerine rağmen rallideki yükselişi destekledi.

Piyasalar, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Çarşamba günü Brexit sürecini resmi olarak başlatmasına, bu adımı daha önceden fiyatladığı için fazla bir tepki vermedi. Ancak bu boşanma, İngiltere'nin en büyük ticari ortağı AB ile ilişkilerini tekrar tanımlayacak ve ülkenin kıta Avrupa'ya on yıllardır süren entegrasyonunu sonlandıracak.

Japonya'da Topix Endeksi Tokyo saati ile 12:31'de yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)