E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yuan karşısında zayıflıyor---

Dolar yuan karşısında zayıflıyor

Dolar yuan karşısında zayıflıyor
29 Haziran 2017 - 23:08 borsagundem.com

Dolar zayıflarken yuan, Çin Merkez Bankası'nın müdahalede bulunacağı spekülasyonuna bağlı olarak yükseldi

Yuan, Çin devlet başkanı Xi Jimping'in önemli Hong Kong ziyaretinin başlangıcında, devletin müdahalede bulunacağı spekülasyonuna bağlı olarak tırmandı ve altı yılı aşkın sürenin en büyük çeyreklik kazancına yöneldi. Dolar ise zayıfladı.   

Çin para birimi, Şangay saatiyle 12:26'da dolar karşısında yüzde 0.3 güçlenerek 6.7793 seviyesine ulaştı ve son üç ay içerisindeki kazançlarını yüzde 1.5'e taşıdı. Yuan, 2010'dan bu yana olan en iyi çeyreğini geçiriyor. Traderlar, Perşembe sabahında, Çin bankalarının büyük miktarda dolar satışlarında bulunmalarıyla birlikte güçlü dolar-yuan akışları gözlemlediklerini bildirdi. 

Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'de Singapur merkezli para pirimi stratejisti Irene Cheung, "Yuanın bu rallisinde dolardaki geniş çaplı düşüş ve merkez bankasının olası müdahalesinin her ikisi de etkili" dedi ve "Merkez bankası, dolardaki zayıflığın para biriminin her iki yönden de işlem görebileceğini gösterdiği bir ortamda yuanı yukarı çekmek istiyor gibi görünüyor" diye konuştu. 

Yuanı yukarı çekmek, Çin'de politika önceliği haline gelirken, yetkililer, 2017'nin ilerleyen döneminde Komünist Parti'de gerçekleşecek önemli liderlik değişiminin öncesinde sermaye çıkışlarını ve finansal şokları engellemeye çalışıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)