E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar yeniden yükselişe geçti---

Dolar yeniden yükselişe geçti

Dolar yeniden yükselişe geçti
11 Temmuz 2013 - 17:52 borsagundem.com

Sabah 1.93 seviyesinden alıcı bulan dolar, serbest piyasada günü 1,9530 liradan tamamladı.

Fed'in gevşek para politikasına devam edeceği açıklamalarıyla paritedeki yükselişe paralel güne düşüşle başlayan kur ile dünkü kapanış seviyelerinden başlayan sepet, TCMB'nin bugünü normal gün ilan etmesi, beklentilerin üzerinde cari açık verisi ve minimum tutarda döviz satım ihalesi açılmasıyla yükseldi.
TL bugün dolar karşısında en kötü performans gösteren gelişmekte olan ülke para birimlerinden biri oldu. TL bugün sabahki seviyelerine göre dolar karşısında yüzde 1.3 civarında değer kaybederken, TL'nin sepet karşısındaki değer kaybı ise yüzde 1'e yaklaştı. Sabah 1.93 seviyesinden alıcı bulan dolar günü 1,9530 liradan tamamlarken, euronun gün sonu satış fiyatı 2,5430 lira oldu.
İşlem hacminin zayıf olduğu tahvil piyasasında da likiditedeki sıkışıklık ve TCMB'nin önümüzdeki dönemde faiz artırımına gitmek zorunda kalacağı beklentileri çıkışların sürmesine neden oluyor. Dün spot kapanışta ortalama yüzde 8.93, valörlüde son işlemlerde yüzde 9.25 seviyesinde olan 13 Mayıs 2015 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, spot kapanışta ortalama yüzde 9.33, valörlüde son işlemlerde yüzde 9.59 seviyesinde yer aldı.
Dün spot kapanışta ortalama yüzde 8.91, valörlüde son işlemlerde yüzde 9.27 seviyesinde olan 8 Mart 2023 itfalı 10 yıllık tahvil ise spot kapanışta ortalama yüzde 9.17, valörlüde son işlemlerde yüzde 9.54 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)