E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar yükselişe geçti---

Dolar yükselişe geçti

Dolar yükselişe geçti
13 Kasım 2018 - 08:03 borsagundem.com

Dolar/TL 5.47 üzerinde, yükseliş trendini koruyor

Dolar/TL 5,46 seviyesinde yatay bir seyirde güne başladı. Saat 18.00 itibariyle dolar 5.5015 lira seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL, bugün en düşük 5,4554, en yüksek 5,5292 seviyesini gördü. Euro ise 6.2090 lirada bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1266 seviyesinde. Gram altın 212.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.98 seviyesinde.

Hazine bu hafta yapacağı altı ihaleden üçünü iptal etmesi ardından dün gerçekleştirdiği iki ihalede ROT dahil toplamda piyasadan 1.96 milyar TL borçlandı.
Hazine üç aylık borçlanma stratejisinde Kasım ayında toplam 21.8 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 15.3 milyar TL'si piyasadan toplam 22.4 milyar TL'lik iç borçlanma planlıyordu. Bu çerçevede ay sonunda açıklanacak olan Aralık-Şubat programı değişiklik içerip içermemesi açısından izlenecek.

Yurtdışında piyasalar İtalya'nın 2019 bütçesinin revize edilmiş halini bugün AB'ye sunmasını bekliyor. Diğer taraftan Brexit ve ticaret savaşlarına yönelik gelişmeler dolar endeksinin seyri açısından izleniyor.

Dolar yatırımcıların Avrupa'daki siyasi belirsizlikler ve küresel ekonomik yavaşlama endişelerinin etkisiyle riskli varlıklardan kaçınmalarıyla güvenli liman akışlarından destek bularak başlıca para birimleri karşısında 16 ayın zirve seviyesinin hemen altında seyrediyor. Dolar yatırımcıların Avrupa'daki siyasi belirsizlikler ve küresel ekonomik yavaşlama endişelerinin etkisiyle riskli varlıklardan kaçınmalarıyla güvenli liman akışlarından destek bularak başlıca para birimleri karşısında 16 ayın zirve seviyesinin hemen altında seyrediyor. ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimleri, Brexit konusunda anlaşma olmaması endişeleri ile Roma ve Avrupa Birliği arasında İtalya'nın açığı artıran bütçesi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle yatırımcıların güveni zedelendi.
Fed güçlenen ekonomide ücret baskısının artmasıyla faizleri Aralık ayında 25 baz puan, 2019 ortasına kadar ise iki defa daha artırmayı planlıyor. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks .DXY dün 97.69 ile gördüğü 16 ayın zirvesinin biraz altında 97.60'da işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)