E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda sert düşüş---

Dolarda sert düşüş

Dolarda sert düşüş
24 Eylül 2018 - 08:43 borsagundem.com

Dolar/TL EM'lere yönelik artan girişler ve Türk bankacılık sektörüne ilişkin iyimserlikle yakaladığı düşüş eğilimini piyasa kapanışının ardından da sürdürerek 6.0507 seviyesine kadar geriledi

Dolar/TL geçen haftayı 6.30 civarında tamamladıktan sonra bugün gelişmekte olan ülke para
birimleri genelinde görülen iyimserliğe ek olarak Türk bankacılık sektörüne ilişkin artan iyimserlikle 6.1538'e kadar geriledi.

Geçen hafta YEP öncesi 6.20 civarında olan dolar/TL, sunum ile birlikte 6.13-6.38 bandında her iki yönlü sert dalgalandıktan sonra bu sabah güne 6.30'lu seviyelerden başlamıştı.

Piyasa kapanışında 6.1478 liradan işlem gören dolar, saat 19.45'te günlük yüzde 3.41'lik düşüşle 6.0819 liradan işlem gördü.

Dolar/TL bugün en düşük 6,0507, en yüksek 6,3324 seviyesini gördü. Euro ise 7.2518 lira seviyesinde. Euro/dolar paritesi 1.1786 seviyesinde. Gram altın 237.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 25.55 seviyesinde.

TL'nin bugün dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 2'yi aşarken gelişmekte olan para birimleri arasında Cuma günü en çok değer kaybeden para birimi olan TL bugün ise en çok değer kazanan oldu.
Bankacılık sektörüne yönelik bugün başlatılan mali durum tespit çalışmasının verdiği iyimserlik ve sorunlara karşı olası atılacak adımların beklentisiyle banka hisseleri yüzde 5'in de üzerinde primle işlem görüyor.
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Gelişmekte olan para birimlerinde bugün genel olarak bir iyimserlik söz konusu bunun ötesinde TL benzer para birimlerinden pozitif ayrışarak işlem görüyor. Bu iyimserlikte Türk bankacılık sektörüne ilişkin artan iyimserlik etkili oldu" dedi ve ekledi:
"Dolar/TL 6 seviyesine yaklaştıkça bireysellerin döviz alımlarını görüyoruz. Ancak iyimserlik bu işlemleri de kapsayacak kadar kuvvetli." Piyasalar bu hafta ABD faiz kararı başta olmak üzere küresel
gelişmeleri takip ederken bir diğer taraftan ise içeride bankacılık sektörüne yönelik bugün başlatılacak mali durum tespit çalışması da yakından izleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçen hafta yaşanan dalgalanma ve spekülatif sürecin reel sektörde bilançolara ciddi bir tahribat yaptığını bunun dolaylı olarak bankacılık sektörüne etkisi olduğunu belirterek, "Karşı karşıya kaldığımız
kalabileceğimiz sorunlarla daha etkin mücadele için Pazartesi günü sektör ve banka bazlı ciddi bir mali durum tespit çalışması başlatacağız" demişti. 
Bir başka işlemci de "Bankacılık sektörüne yönelik bugün başlaması beklenen mali durum tespiti ve sonrasında atılacak adımlar önemli. Piyasa YEP ile birlikte atılacak makro ihtiyati politikaları takip edecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)