E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar üç yılın en düşük seviyesine indi---

Dolar üç yılın en düşük seviyesine indi

Dolar üç yılın en düşük seviyesine indi
16 Şubat 2018 - 09:09 borsagundem.com

Dolardaki aşağı yönlü hareket, piyasadaki "kötümser" unsurlar ile sürüyor

Dolar, piyasadaki kötümser unsurların ABD para biriminin artan Hazine tahvili faizlerinden alabileceği desteğin önüne geçemsiyle birlikte iki yılın en sert haftalık düşüşüne yöneldi ve Cuma günü Döviz sepeti karşısında üç yılın en düşük seviyesine indi.

Doların 10 büyük para karşısındaki durumunu gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, gece boyu gerçekleştirdiği kayıpları genişleterek yaklaşık yüzde 0.25 kaybetti. Gösterge, haftayı yüzde 2'nin üzerinde kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Dolardaki aşağı yönlü hareket, Washington'un "zayıf dolar stratejisi" izleyebileceğine ilişkin endişeler ve diğer ülkelerin genişlemeci para politikasından çıkmaya başlamasıyla tahvil faizi avantajının aşındığının algılanması gibi çeşitli unsurlar ile gerçekleşiyor.

Traderlar, bir yandan, dolardaki istikrarın ABD'deki bütçe açığına ilişkin artan endişeler ile sarsıldığı konusunda şüpheli.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Eken17 Şubat 2018 20:52

    Dünyada devletleri ellerindeki dolar rezervlerini bozdurup abd den altın istediklerinde karşılığı yok çünkü yıllardır abd darphaneleri dolar basmışlar mürekkep kağıt başka bir şey değil Türkiyenin bile elinde 150-200 milyar dolar rezervi var.Abd ye dese al kardeşim paralarını bana karşılığında dünya parası olan altın ver dese inanın çok şeyler yaşanır.Dünyada binlerce ülke reservlerini abd doları olarak biriktiriyor.Çokkkkkkk yanlış , en güzeli rezervler altın bitcoin ve Euro olmalı.Euro olamalı çünkü arkasında 10-15 Avrupa ülkesi var.İşte bu yüzden abd de faizler yükseliyor ve dünyada dolar değer kaybediyor.Şu anda bizde de dolar balonu var gerçek değeri 1,5 - 2 tl civarları.Bence yani kişisel görüşlerim.

  • Osmanlı 16 Şubat 2018 09:24

    Asrın lideri afrine girdi Amerika ve doların fiyakasını bozdu, yakında afrşnede ayni tarifeyi çeker