E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.76 seviyesinde---

Dolar/TL 3.76 seviyesinde

Dolar/TL 3.76 seviyesinde
24 Ocak 2017 - 15:20 borsagundem.com

Dolar/TL ilk tepki olarak 3.82 seviyesine yükseldikten sonra tekrar düşüşe geçti

Cuma gününden bu yana küresel ekonominin ana gündem maddelerinden biri haline gelen ticaret anlaşmaları hakkında da Trump ilk adımını attı. ABD Başkanı Donald Trump, Trans-Pasifik Ortaklığı’ndan çıkılmasına yönelik kararnameyi imzaladı. Anlaşmanın taraf ülkelerinden biri olan Japonya ise, ABD olmadan anlaşmanın bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti.

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı açıklandı. İki haftadır bankaları yüzde 10 faiz ile fonlama yaparak geç likidite penceresine yönlendiren Merkez Bankası, bugünkü toplantısında beklentileri karşılamadı.

Merkez Bankası, repo faizini yüzde 8'de sabit tuttu, marjinal fonlama oranını yüzde 9,25'e yükseltti, borçlanma faiz oranını yüzde 7,25 olarak bıraktı. Geç likidite penceresi faizini ise yüzde 10'dan yüzde 11'e yükseltti. Ekonomistler, politika faizi, faiz koridorunun üst bandı ve geç likidite penceresi borç verme faiz oranında artış bekliyordu.

Geçen ayki PPK toplantısında, politika faizi yüzde 8, faiz koridorunun üst bandı yüzde 8,50, faiz koridorunun alt bandı yüzde 7,25, geç likidite penceresi borç verme faiz oranı ise yüzde 10 seviyesinde sabit bırakılmıştı.

Güne 3.76 seviyesinde başlayan ve Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 3.74 seviyesinde bulunan dolar, karar sonrasında ilk tepki olarak 3.82'ye çıktı. Parite bu seviyeden geriledi ve an itibari ile yüzde 0.20 kazançla 3.7645 seviyesinde...

Euro/TL ise 4.1092 seviyesine yükselmesinin ardından yüzde 0.21 yükselişle 4.04 seviyesinde...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih24 Ocak 2017 14:28

    asıl heyecan hafta sonu fitch notundan sonra..notu indirirse artık döviz nereye gider faiz nereye gider ...borsa ne olur..hafta sonu 3 gün sonra**