E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşe geçti---

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
26 Nisan 2018 - 09:29 borsagundem.com

Dolar/TL ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gerileme ve Draghi'nin açıklamaları ile aşağı yönlü bir seyir izledi

ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gevşeme ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları sonrası eurodaki güçlenmeyle dolar/TL gün içinde aşağı yönlü bir seyir izledi.

Euro, Draghi'nin son zayıf veri sonrası daha temkinli bir duruş sergileyebileceği beklentilerinin tersine göreceli olarak euro bölgesi ekonomik görünümüne duyduğu güveni ortaya koymasıyla günün en yüksek seviyelerine geldi. Ancak eurodaki kazanımlar Draghi'nin arz talep enflasyonunun halen güçsüz seyrini sürdürdüğünü kabul etmesi sonucu euro bölgesi tahvil getirilerinin gerilemesiyle büyük ölçüde marjinal kaldı.

Draghi, enflasyonun hedefe yaklaşacağı konusunda emin olduklarını, korumacılığın şimdiye kadar kaydadeğer etkisinin görünmediğini söyledi. Draghi ayrıca toplantıda döviz kuru oynaklığı ile gelecek döneme ilişkin politikayı görüşmediklerini belirtti.

Bir bankacı, "ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 3 seviyesinin altına gevşemesiyle dolar birçok para birimi karşısında değer kaybetti. Öte yandan Draghi genel olarak euroyu destekleyici açıklamalarda bulundu. Euro/dolar paritesindeki yükselişe paralel dolar/TL'de de düşüş gördük. TL bugün de EM'ler arasında en iyi performans gösteren para birimlerinden" dedi.

TCMB'nin dün geç likidite faizini (GLP) beklentilerin üzerinde 75 baz puan artırmasıyla ilk tepki 4.03 seviyelerine gerileyen, sonrasında global piyasalardaki bozulmayla tekrar 4.10 seviyesinin üzerine çıkan dolar/TL, bu sabah 4.08 civarındaydı.

Dolar güne 4.08 lira seviyesinden başladı. Saat 18:00 itibariyle 4.0749 lira seviyesinde işlem görüyor. Açılışın ardından en düşük 4.0578 lira, en yüksek 4.0868 lira seviyesi görüldü. Euro ise 4.9404 lirada bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2114 seviyesinde. Gram altın 172.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.31 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oya26 Nisan 2018 19:37

    benzine mazota yapılan zamlar geri alınacak mı? bari seçime kadar azaltsınlar, yoksa halk oy vermeyecek hükümete. Seçimden sonra yine yapılır zam, önemli olan seçime kadar halkı kandırmak

  • Urla26 Nisan 2018 09:47

    başdanışmanlar dolardaki dalgalanmanın geçici, yükselişin ise kalıcı olduğuna ikna olmuşlar sonunda. sesleri solukları kesildi :)