E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar rekor üstüne rekor kırıyor---

Dolar rekor üstüne rekor kırıyor

Dolar rekor üstüne rekor kırıyor
21 Mayıs 2018 - 09:19 borsagundem.com

Dolar haftanın ilk işlem gününe 4.5634 lira seviyesinden başladı

Dolardaki güçlenme eğilimi gelişmekte olan ülke para birimlerini baskılarken, lokal nedenlerle daha çok satış baskısı altında kalan dolar/TL haftaya 4.5693 ile yeni zirvede başladı. 

ABD faizlerinin yüzde 3 üzerinde seyretmesi ve seçim öncesi artan harcamaların bütçeyi baskılayacağı endişesiyle gösterge 10 yıllık tahvilde getiriler son üç haftada 2.5 puan yükseldi ve
bileşik faiz yüzde 15'in üzerinde seyrediyor. Piyasalar sert satış baskısı nedeniyle Merkez Bankası'nın
(TCMB) olası adımlarını yakından izliyorlar. Bankacılar ekonomi yönetiminin ve TCMB'nin güven tesisi adına bazı somut adımlar atması gerektiğine dikkat çekiyor.

Saat 18.01 itibariyle dolar 4.5954 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 4.4922 lira, en yüksek 4.5993 lira seviyesi görüldü. Euro ise 5.4004 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1753 seviyesinde. Gram altın 190.2 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 17.05 seviyesinde.

ABD Merkez Bankası'nın bu yıl iki kez daha faiz artırımına gidebileceği beklentisi dolarda güçlü bir değerlenme eğilimi yaratırken bu eğilim gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında bırakıyor.
Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks 93.860'a ulaşarak beş ayın yeni zirvesini gördü.
Gelişmekte olan ülkelere yönelik bu denli satış baskısı yanında lokal sebeplerle Türkiye piyasaları da negatif ayrışıyor. Bankacılar TCMB'nin bu süreci nasıl yöneteceğini izlemeye devam ediyor.
Birçok bankacı TCMB'nin 7 Haziran'daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında "hatırı sayılır" bir faiz artışı yapacağına kesin gözüyle bakarken, bazı bankacılar TCMB'nin bu tarihi de beklemeden bir adım atmak durumunda kalabileceğini belirtiyor.
Piyasalarda devam eden endişeler ardından döviz likiditesine yönelik bir dizi adım atan TCMB geçen hafta da "gerekli adımlar atılacak" açıklaması yaptı. Döviz likiditesi adımları TL'deki satış baskısını tersine çevirmedi ancak piyasalarda TCMB'nin rahatsızlığını göstermesi açısından "sözlü müdahale" olarak algılanan açıklama ise kuru 4.5010 seviyesindeki tarihi zirden bir süre uzaklaştırdı. Ancak bu da TL'ye kalıcı bir iyimserlik getirmedi.

Piyasaların dikkati Fed'in Çarşamba günü açıklanacak son toplantı tutanaklarına çevrildi. Yatırımcılar mevcut para politikasının sıkılaştırma döngüsünün hızı hakkında ipuçları için tutanakları bekliyorlar.
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "TL'deki satış baskısı son dönemde kuvvetini kaybetmiyor. Lokal bireysellerin tarihi zirvelerden döviz bozdurmak istemediğini şirketlerin ise alım yaptığını görüyoruz. Bu bize lokallerin TL'deki değer kaybının devam edeceği endişesi olduğunu gösteriyor. Yabancı yatırımcının da bakışı için olumlu diyemeyiz. Piyasada herkes ekonomi yönetiminin ve aslında ilk olarak TCMB'nin bu trendi durdurmak güven tesis etmek adına atacağı adımı bekliyor" dedi.
TL bu yıl dolar karşısında yüzde 16 civarında değer kaybederek gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en çok değer kaybedenlerden biri durumunda.
TL son dönemde S&P'nin kredi notu düşüşü ve enflasyon endişeleri başta olmak üzere gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışıyor. Bankacılar TL'deki değer kaybına neden olarak dolardaki küresel değer kazancı, S&P'nin not indirimi, ABD faizlerinin yüzde 3'ün de üzerine yükselmesi, petrol fiyatlarındaki sert yükseliş, yaklaşan seçimler öncesi genişlemeci politikalar, son PMI verisinin ekonomideki beklenen bir ivme kaybının başlangıcına işaret etmesi, yüksek enflasyon
ve yüksek cari açığı gösteriyorlar.
TL'deki değer kaybına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin ardından başkan olarak para politikalarında daha etkin rol oynayacağına yönelik açıklamaları da hız katıyor.
Öte yandan 24 Haziran'da yapılacak milletvekili aday listeleri partiler tarafından bugün saat 1700'a kadar YSK'ya teslim edilecek. Piyasalarda partilerin vekil adayları da takip ediliyor.

10 YILLIK GETİRİ 3 HAFTADA 246 BP YÜKSELDİ

ABD faizlerindeki yükseliş, seçim dönemi öncesi artan harcamaların bütçeyi baskılayacağı endişesi ve TL'deki değer kaybının da etkisiyle gösterge 10 yıllık tahvilde işlem bazında bileşik faiz Cuma günü yüzde 15.06 seviyesini test etti. Gösterge 10 yıllık tahvil getirisi 27 Nisan haftasını yüzde 12.60 seviyesinden kapadıktan sonra yönünü sert yukarı çevirdi. Cuma günü spot kapanış yüzde 14.97 valörde son işlem yüzde 15.06 oldu.
Gösterge iki yıllık tahvilde ise Cuma günü spot kapanış yüzde 16.88 valörde son işlem yüzde 16.91 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (89)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ombudsman teoman22 Mayıs 2018 03:31

    Psikolojik sınır 5 direnç 6 .Yürü kim tutar seni.

  • ÖZER22 Mayıs 2018 02:24

    Erken seçim kaaraarıyla kredi derecelendirme kuruluşlaarı kaasıtlı olaaraaak olumsuz rraapor yayınladılar.Dolar yabancı alımlaaarıyla yükseliyor..Oyssa türkiyenin ihracat ve turizm gelirrleeri,saanaayyi üretimi aartmış durumda iken dövizdeki. spekülatif çıkış sseçime kadardır.Bboşuuna felaaket tellallığı yapılmassın.

  • Emekli21 Mayıs 2018 23:53

    Dolları alanın eli yanar denmişti,tam tersi oldu almayanın eli canı yanmış oldu

  • ...22 Mayıs 2018 00:42

    Dolarla kredi almayı dene o zaman göreyim seni

  • Ertunç21 Mayıs 2018 23:13

    Altın altın alın kardeşim doların krallığı bitecek ticaretin dengesini bozuyor kurallar tek taraflı hale getirdi hazımsızlık birçok ülkede sadece Türkiyde değil ve doların sonu yaklaşıyor

  • şelo21 Mayıs 2018 23:56

    senin dünyadan haberin yok, altında dolarla ithal ediyor..cehalet bizi bu günlere getirdi.

  • demirkan 21 Mayıs 2018 22:42

    80 Lİ 90 LI YILLARI YAŞAMAYAN. NE EKMEYİN KIYMETİNİ BİLİR. NE PARANIN NE TASARUFUN. İLÂÇ TAN VAZ GEÇTİM. SAATLARCA EKMEK KUYRUĞUNDA BEKLERDİK. BİZ TÜRK MİLLETİ GEÇMİŞİ TEZ UNUTURUZ. TÜRKİYEDE ARAÇ SAYISI 25 MİLYONU BULDU SANKİ PETROL KUYULARIMIZ VAR. ÇOLUK ÇOCUĞUN ELİNDE BİLE ABD MALI AYFON TELEFON VAR. DOLAR MEVDUATI.TL MEVDUATINI GEÇMİŞ. ETRAFIMIZDA SAVAŞ TEHDİDİ DEVAN EDİYOR. ASKERİ HARCAMA TAM GAZ DEVAM EDİYOR. DEVLETİN LÜZUMSUZ HARCAMALARI DEVAM. TASARUF YOK. BUNLAR YETMEMİŞ GİBİ SURİYELİ BESLE. AFKANLI PAKİSTANLILAR DA SIRAYA GİRDİ. CİDDİ ÖNLEM ALINMASSA. SENE SONU DOLAR 6.100 . BU İŞ TEHDİD BOYUTUNA GİDİYOR.

  • ARMAGEDON22 Mayıs 2018 02:56

    zaman değişti sibirya da bile büyük marketler var kimse sıra beklemiyor hatta bizim marketlerde yok orada ki bollluk sadece bir sıkıntı var para yok artık her yerde her şey var

  • dolar 5 olsun.21 Mayıs 2018 22:41

    bunlara inanıp oy veren, güvenip dolar bozduranlar düşünsün. daha iflaslar başlamadı. o zaman görürsünüz reisinizi.

  • stop21 Mayıs 2018 22:36

    Dolar kimin umrunda bunlarda dolar bolllllll,servetleri artıyor...bunların derdi sen, ben Türkiye filan değil..., 7 sülalesi BMW ye binen sahtekar müteahhit nasıl elindeki konut stoğunu eritir? bunların esas sorunu bu.

  • Ertunç21 Mayıs 2018 22:28

    Doların düşmesini istiyorsanız almayın

  • demirkan 21 Mayıs 2018 23:36

    O HERKESİN DUYARLI OLMASI GEREKEN BİR KONU. BATARSAK TELDE BATALIM. ASLA ELİME BİLE ALMAM.

  • Bika21 Mayıs 2018 23:23

    Özelleştirmeler ve kamu ihaleleri dolarla yapıldı, bankalardan dolarla kredi alındı ve bankalar yurt dışından dövizle borçlandı. Yurt dışından kredi olarak gelen dolarlar TCMB'de rezerv oldu ve cari açığı kapatmakta kullanıldı.Döviz kredisi alanlar vadesi gelince borçlarını bankalara odemek zorunda, ödemezse yeniden yapılandırmak zorunda.

  • cemal21 Mayıs 2018 22:41

    Bizim almamızla mı yükseliyor zannediyorsun ertunç efendi

  • merkez bankası21 Mayıs 2018 21:31

    kapatın merkez bankasını. adamları da işten atın. bi halta yaradıkları yok zaten. bari maaşlarından tasarruf etsin ülke. elektrikten, bindikleri makam araçlarından,içtikleri çaydan bile tasarruf ederiz. boş bina bile bunlardan iyidir.

  • tam komedi21 Mayıs 2018 22:56

    TCMB özel bir anonim şirkettir !!! Hazinenin %51 sermaye ortaklığı vardır diğer ortaklarda PARA BABALARI DIR . Para politikasını oluşturmak genişlemeci veya sıkılaştırmacı ( piyasaya para vermek -almak ) paranın değer oranını belirlemekle mükellef amma velakin para basarken çok bonkör faiz ( sıkılaştırma ) verirken cimri mi cimri ! Zaten ortada kopan kıyamet piyasaya verdiği paraya sahip çıkmamasından !!! Erdoğan islami açıdan faize karşı değildir ( nasıl olsa milligörüş gömleği yok ) üst akıl halka verdiği kağıt parçasını geri almak istemiyor SEN 1 TL ye ürettiğin parayı 100 tl den satmışsın sonra 120 tl verip geri alırmısın ? BAZILARI ŞUNU GÖREMİYOR ERİYEN TL DEĞİLDİR BU MİLLETİN EMEĞİ ERİYOR !!!!!!!!!!!!!

  • koc gibi21 Mayıs 2018 20:42

    DÖVİZİN ARTIŞINDAN INSAM OLAN UTANIR HAYA EDER AR EDER YAZIKLAR OLSUN SEÇİM DERDINE DÜSMÜSLER HELEMERKEZ BANKASI YAKINDA DAVUL CALACAK KUTLUYACAK UTANMAZLAR

  • bir yorum21 Mayıs 2018 20:10

    EVET MÜSRİFLİKTE SÖYLENECEK BİR BAŞKA DURUM.BU ÜLKEDE SADECE EKMEKDE ÇÖPE GİDEN TRİLYONLARCA LİRA PARA HEBA OLUP GİDİYOR.GEREKSİZ LÜKS TÜKETİM UMARSIZCA SÜRÜP GİDİYOR.YANİ BUNLARIDA MI HÜKÜMETE YÜKLEYECEKSİNİZ.BU ÜLKENİN VATANDAŞININ GENEL KARAKTERİ VARLIKTAYKEN HARVURUP HARMAN SAVURMAK YOKLUKTAYKENDE KİM YÖNETİYORSA ONA VERYANSIN ETMEK.BU DOĞRU BİR DAVRANIŞ DEĞİL.DÜŞÜNEREK HAREKET ETMEK LAZIM.BENDE BU BİZİ YÖNETENLERİN SAVUNUCUSU DEĞİLİM AMA BİZ İMF NİN ELİNDEN KURTARMASI BİLE MÜTHİŞ BİR DURUMDU.AMA BUNU BİLE GÖREMİYOR İNSANLAR.İMF NİN SIRADAN BİR MEMURU SADECE 4 MİLYAR DOLARI SERBEST BIRAKMAK İÇİN BURADA NEREDEYSE DEVLET BAŞKANI GİBİ KARŞILANIYORDU.BİZ BUNLARA ŞAHİT OLDUK BU ÜLKEDE.İMFYİ BU HÜKÜMET DEFETTİ.ACABA BUNU HATIRLAYAN VARMIDIR BİLMEM.

  • İsmail akin22 Mayıs 2018 00:29

    Bu merkez bankası neis yapar milleti perişan ettiler AKP humetiyle bu işler yürümez SATA SATA birşey kalmadı cari açık büyüdü zamanında önlem almadılar babalarının çiftliği gibi bitirdiler herşeyi çık cikabilirsen isin içinden

  • tam komedi21 Mayıs 2018 22:06

    Zerre kadar ekonomi bilsen ! bi o kadarda siyaset ! biraz araştırıp okusan daa sonra yazsan ! Kaç kere söyledik gene söyleyelim imf borcu 25 milyar dolar ülkede yapılan özelleştirme 250 milyar dolar sen neyden bahsediyorsun ? Peki imf ye borç yok peki borcu nerden alıyorsun ? ülkenin bütçesi her ay açık veriyor mart ayında 16 milyar nisan da 8 milyar son 4 ayda 44 milyar borçlandık UYANIN BU NE KADAR CAHİLLİK ! Aç kardeşim hazine sitesi burda ( https://www.hazine.gov.tr/kamu-finansmani-basin-duyurulari ) sadece merkezi hükümet borç stoku 921 milyar tl 2003 yılında bu rakam 220 milyar idi BORÇLU OLMADIĞIMIZ KİMSE KALMADI !!!!!!!!!!!

  • Yaşar21 Mayıs 2018 21:05

    Kim atıyor ekmekleri çöpe,gariban bir ekmegin hesabını yapıyor.Müsrifriklik arıyorsun şişirilmiş danışman kadrolarına lüzumsuz lüks makam araçlarına şatatatlı açılış törenlerine devletin parasıyla yapılan mitinğlere bak.

  • k221 Mayıs 2018 19:45

    BU HALLERE MÜSRİFLİKTEN GELİNDİ...........BİRAZ HÜKÜMET KENDİSİNİ ELEŞTİRMELİ............

  • Misafir 21 Mayıs 2018 19:40

    Hep bu kemal kılıçdar oğlu yüzünden doların artmasının tek sebebi

  • demirkan 21 Mayıs 2018 23:43

    KILINÇ TAROGLU NUN KİMDEN YANA OLDUĞU BELLİ DEYİL. ALMANMI İNGİLİZMİ ABD LİMİ. TUHAF BİR ADAM.

  • Bika21 Mayıs 2018 19:35

    2008 krizinden itibaren ABD ve Avrupa parasal genişlemeye gitti, bu ülkelerde faizler sıfıra yakındı hatta eksi faizdi ,enflasyon yaratamama sıkıntısı çektiklerinden faizleri yükseltemediler.Türkiye gibi gelişmekte ülkeler, gelişmiş ülkelerdeki düşük faizlerle rahat rekabet ettiklerinden bol döviz girişi oldu ve cari açık verenler finansman sorunu yaşamadı. ABD'de yüzde 5'in altında olan işsizlik ve enflasyonist kıpırdanma kademeli faiz artışları getirmektedir. Siyasi istikrarsızlık olan ve dünya'yla kavgalı olan ülkelerden para hızla çıkıp gidiyor geriye finanse edilemeyen borçlar ve cari açık bırakıyor. TEK adam TEK akıl ve makroekonomiden habersiz yönetimden dolayı Türk ekonomisi freni patlamış kamyon gibi gidiyor.

  • bir yorum21 Mayıs 2018 18:56

    Bazıları diyor MB faiz artırsın faiz artımak çözümmü faiz artırmak doları bir nebze düşürebilir ama neticede adamlar yine doların fiyatını yükselteceklerdir.Bu sefer döviz faiz sarmalına girersin ki işte o zaman gerçek ekonomik kriz yaşarız.Faizi artırmakla adamların önünü kesemezsin.Bunlar ellerindeki korkunç para gücünü kullanıyorlar.Şu an da Türkiyeyi test ediyorlar.Bakalım ne kadar para ile Türkiyeyi çökertebilirizin hesabını yapıyorlar.

  • bir yorum21 Mayıs 2018 18:53

    Bu çıkış sadece 50-100 milyon dolarla sağlanıyor.Adamlarda dolar gani bu yüzden karşılık versen bile çıtayı yükseltirler.Bu adamların amaçları merkez bankasındaki döviz rezervlerini bitirmek bir de yurt içinde külçe altın tl bazında artarken yurtdışında dolar ons bazında düşüyor.Bunun sebebi de Türkiyedir.Zira Türkiye döviz deki kur riskini azaltmak için altın rezervlerini yükseltmeye başlamıştı.İşte bu nedenle yurt dışında altının değeri, ons fiyatı başına düşürüyorlar.Yani oradan da bir saldırı var.Türkiyeyi biçare bırakmaya çalışıyorlar.Türkiyenin ekonomisinin dengesini bozmaya çalışıyorlar.

  • bir yorum21 Mayıs 2018 19:25

    Dış ticaret açığını artması petrol ve doğalgazdan dolayıdır.bak dış ticaret kalemlerine ithalattaki enerji kaynaklarının oranı nedir diye o zaman anlarsın dış ticaret açığı neden arttığını.Türkiyenin en büyük ithalat kalemi petrol ve doğalgazdır.Daha geçende CB nı bunların oranını açıklamıştı ama tabii siz bunları görmezsiniz.Dış ticaret açığı neden arttığını araştırmazsınız.Yahu nükleer enerji santralleri kurmak istiyoruz vay çevreciler hemen çemkiriyor.Yani bu enerji ihtiyacımız nereden karşılayaım.Türkiyeye şöyle 10 tane Nükleer santral kursak enerji ithalatı % 10 ların altına düşer belkide çok daha azalır.Herşey enerji ihtiyacından kaynaklanıyor.Diğer kalemler eften püften ihtiyaçlar.5 yılda güneş gözlüğüne 700 milyon dolar para harcamışısız.Bu gözlükler burada imal edilmiyor alayı yurtdışından ithal geliyor.bu sadece bir örnek.

  • Vatandaş21 Mayıs 2018 19:07

    Dış ticaret açığı artmış. Kamu harcamaları dört katına çıkmış. Hala abd, Avrupa bizi bölecek senaryosundasınız.biz kendimize yapmışız zaten onlara gerek yok.

  • bir yorum21 Mayıs 2018 18:43

    Bu yükseltmeyi amerikalılar yapıyor tabii ingiliz amerikalılarda yardım ediyorlar.Bu londradan yönetilen bir durum.Türkiyeyi suni olarak doları yükselterek diz çöktürmeye çalışıyorlar.Bu besbelli bir durum.Dolar karşısında en büyük kayıbı Türkiye yaşıyor.Zaten bu finansal saldırıyla eğer Türkiyeyi köşeye sıkıştıramazlarsa bu sefer sanırım amerikalılar fiili müdahale yapabilirler.Ypg ve deaşı silahlandırması bu yüzdendi.Onları şu anda askeri eğitim veriyorlar.Deaş da amerikalıların kurduğu bir örgüt zaten trumd da başkan olmadan önce bunu açıklamıştı.Elbirliğiyle Türkiyeyi yük etmeye çalışıyorlar.Umarım Allah mazlumların mağdurların mahrumların tek hamisi durumundaki Türkiyemize yardım eder.Pentagon Türkiyeye askeri müdahale seçeneğinide masasında tutuyormuş.

  • Buffet21 Mayıs 2018 18:20

    Merkez bankası bu adamları neden dinliyorsun.onlarda vatan sevgisi yokya.Bu ülke hepimizin.yarın bedelini biz ödeyeceğiz.siyasetçiler değil.onların dini,imanı para.Sen ülken için doğrusunu yap.Allahım İnşallah bu Ramazan günleri hatırına ülkemizi beş kuruşsuz,savunmasız bırakanlardan tez zamanda bizi kurtarsın.

  • ....21 Mayıs 2018 16:42

    MERKEZİ VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLAYANLARDAN SES ÇIKMIYOR

  • emekci21 Mayıs 2018 16:19

    doların 4 tl olduğu algısı yanlışmış gerçekten de. dolar 5 tl olacakmış. şapka çıkardım bu danışmana şimdi

  • BENGIN21 Mayıs 2018 17:04

    Yeni dönemde 7 tl görmek istiyor vatandaş. 24 hazirana kadar 16 yılda 5.10 bulalım yeni 5 yıllık dönemde de 7 olsun Reis ne olur bunu da yap gözümüz açık gitmesin.

  • cemal21 Mayıs 2018 16:08

    russell napier diye bir adamın yazısını okudum ünlü bir ekonomistmiş,adam Türkiye iflas etmiş,borçlarını ödeyemeyecek durumda diyor,bu memleketi bu duruma düşürenlere yazıklar olsun.

  • ucuyor21 Mayıs 2018 15:55

    Millet dolara mudahale gelecek diye girmiyor. Halbuki mudahele yok. Dolar 5'e geldi. Adam Bosnada geziyor. 4,54ten aldim, su an 4,6. Bu kadar hizli kar görmedim. YATIRIM tavsiye degildir.

  • #TAMAM Buraya kadar 21 Mayıs 2018 15:42

    Tirollerin sesi çıkmıyor. Hangi deliğe girdiler acaba.

  • demirkan 21 Mayıs 2018 23:44

    senin sesin çıktığına göre. demek trol sensin.

  • tam komedi21 Mayıs 2018 16:26

    Şu an daha etkin kullanılan sosyal medya'da dolar üzerine yorum yapan muhalif ekonomistlere saldırıyorlar !!!!

  • stop21 Mayıs 2018 15:42

    Faiz arttırsalar duracak ama! birisi izin vermiyor çünkü aynı zamanda gerçek merkez bankası başkanıda o,bu zihniyet bizi en sonunda venezuelladan beter hale getirir..Allah acısında kurtarsın bizi ne diyeyim

  • Bengin21 Mayıs 2018 15:42

    Bu dolar kuru gerçeği yansıtmıyor doların bu fiyatını kabul etmiyoruz. Bu laflardan sonra ne zaman düşecek bu dolar. Yoksa dolmaya devam mı edecek.

  • KERİM 21 Mayıs 2018 16:00

    DOLARIN UMRUNDAYDI SANKİ

  • mahir21 Mayıs 2018 15:36

    reis sağolsun cebimizde dolar yok. konuşmalarına güvenip 3,20 lerden bozdurup bedava berber traşı olmuştuk. bu gidişle berbere gidemeyeceğiz.

  • ....21 Mayıs 2018 15:59

    BERBERLE NE İŞİN VAR TRAŞINI KENDİN YAPSANA

  • KERİM 21 Mayıs 2018 15:22

    yöneticilerde ya uyuyyor yada felç halinde ses çıkmıyor seçimde oy verirken eskisi gibi olmayacak muhalefet dikkate alınacak döviz buralarda ise yapacak bişey yok

  • KERİM 21 Mayıs 2018 15:18

    merkez derin uykuda felç halinde görev yapamıyor çıkıp konuşamıyor bile herhalde komaya girdi

  • borsa21 Mayıs 2018 15:13

    merkeze korkuluk dikilsin biri var sanılır en azından.

  • Bengin21 Mayıs 2018 15:09

    Yarın Akp grup toplantısında faiz yüksek inmesi lazım lafını duymak istiyoruz yarın 4.7 kurda buluşalım.

  • Vatansever21 Mayıs 2018 14:57

    Bemce akp li ileri gelenlerin başta cumhurbaşkanı olmak üzere portföyleri dolar ağırlıklı. Yoksa Merkez Bankası faiz artırırdı.

  • BOŞA KONUŞMAYIN21 Mayıs 2018 14:51

    TCMB tamamen stratejik oyunun parçasıdır. Ekonomik kriz algısı 2015'te de hükümete yaramış ve Kasım seçimleri alınmıştı. Şu anda da aynısı var. Adamlar tam koordinasyonla oyunu oynuyor. Milletin kredi borcu var, kesinlikle muhalefet oy verip riski alamaz :) Boşuna konuşmayın, MB Başkanı da ilk fırsatta bakan yapılır.

  • borsa21 Mayıs 2018 14:25

    rekortmen dolar kimleri zengin etti acaba 8-)

  • HALE AYGÜN21 Mayıs 2018 14:09

    müdahale etmeyerek üzerimizde finansal oyunlar oynanıyor ayagı çekip magduru oymayacaklar

  • Bengin21 Mayıs 2018 14:06

    Mesai bittikten sonra dolar 4.6 olur. Akp milletvekili listesi bir açıklansın yola devam. Ekonomi bakanı damat bey oluyor. Faiz indirmek serbest iniş gibi olacak. Reis ne olur faizi %2 yap vatandaş ister Reis yapar.

  • Çetin21 Mayıs 2018 14:00

    Ekonomiyi düzeltmek için devletin fabrikalarını satan bir yönetimden bu ülkeye hayır gelmez.Hangi ülkede görülmüş 7,4 büyüme varken devletin mirasını satmak.Ekonomisi büyüyen bir ülkenin Parası neden değer kaybeder işsizi neden artar enfilasyon neden yükselir milletin aklıyla alaymı ediliyor.

  • borsa21 Mayıs 2018 13:54

    Allah sizi bildiği gibi yapsın.

  • : )21 Mayıs 2018 13:44

    emeği geçenlere teşekkürler... Kendilerine not verenler, şimdi usd 4,56 olunca asıl notlarını aldılar. başarılıyız diyenler, başarısız oluyor. piyasa yalanı dolanı affetmez. piyasa reelisttir.

  • Teşkilat-ı Mahsusa21 Mayıs 2018 13:36

    Amerikan ordusu Ortadoğuda çok kayıp verdiğinden ve Amerikan halkının desteğini kaybettiğinden dolayı artık kendileri için savaşıp ölecek ve ortadoğudan gelen mültecileri de yine kendi bünyesine alıp Avrupaya olan göçü engelleyecek bir müslüman ülkeye ihtiyaçları var. İşte bu sebeple Türkiyeyi çok büyük bir borç batağına sokup bizi ortadoğuya girmeye mecbur bırakacaklar. Aynı zamanda bu savaş ortamından kaçan mültecileri de Türkiye kendi bünyesine alıp vatandaşlık verecek. Bunlar ta ki ortadoğuyla ilgili İsrailin istediği gerekli ortam sağlanana kadar devam edecek. Ve bizimle işleri bittiklerinde de içimizde besleyip büyüttüğümüz ve vatandaşlık verdiğimiz mülteciler vasıtasıyla iç savaş çıkaracaklar. Şu anda rutin günlük işlerini yapıyorlar. Hiçbir kavgaya ve soruna karışmayarak varlıklarını belli etmiyorlar. Durum çok vahimdir.

  • Hlhk21 Mayıs 2018 13:34

    Bu işşn arkasında fetö var 🤣🤣🤣🤣🤣

  • fatih21 Mayıs 2018 13:17

    memleketi bu hale getirenlere bu hale gelmesine sebeb olanlara LANET OLSUN....

  • borsa21 Mayıs 2018 14:00

    amin inşallah

  • Lefutey 21 Mayıs 2018 13:09

    Herşey planlı yapılmış dolar 3.50 iken milletin dolarlarını bozdudurttular şimdi dolar 4.50 dahada durmaz ne kadar müdahale etselerde 4.40 tan aşağı inmez artık

  • ahmet21 Mayıs 2018 12:58

    REİS 'Güçlü devletlerin güçlü paraları olur'Türk parasının değeri namusumuzdur... Demişti. Yazık ülkeme...

  • Abdurrahman Kuddusi21 Mayıs 2018 12:47

    Ey inananlar. Bunlar gelip geçici fani şeyler. Kafaya takmayın. Bugün dünyanın 2.büyük ekonomisiyiz. En büyük ekonomik güç olarak birinci sırada Afganistan ekonomisi var. Üçüncü sırada Almanya ekonomisi geliyor. 4. Sıra Amerikan ekonomisi. Gördüğünüz gibi tüm ispatları önünüze serdim. Ve hepinizi ikna ettim. Artık büyük resmi gördünüz. Panik yapmanıza gerek yok. YTD

  • doğru21 Mayıs 2018 12:31

    merkez bankasının yetkisi yok sadece günah keçisi, herşey tek adamın elinde...

  • zozo21 Mayıs 2018 12:28

    ülke tek bir kişinin keyfine ve ruh haline göre yönetilirse böyle olur işte....iyi oluyor bu millet akıllanmaz.

  • Okie Dokie21 Mayıs 2018 12:24

    Doların hükümet ve TCMB tarafından kasten arttırıldığı söyleniyor. Bu durum seçimde ters teper. Seçime kadar dolar 4 TL olmazsa oyumu vermem. En iyi muhalefet partisi kimse ona veriririm. Eğer seçimi kaybetmek istiyorsanız buyurun doları 10 TL yapın.

  • Zamir Yolcu21 Mayıs 2018 12:01

    Cumhurbaşkanı herşeye karışırsa böyle olur işte. tek adam politikasıın getirdiği sonuçlardan biri de bu maalesef.

  • memet21 Mayıs 2018 13:38

    Dünya 5 ten büyüktür.Reis tek başına bütün dünyadan büyüktür .Dersem çok komik olur...

  • Bengin21 Mayıs 2018 11:12

    Eyyyyy TCMB Başkanı ve üyeleri heyecan var mı. Şaha kalkmış dolar uçuyor. Seyredenken gözünüzü alamıyorsunuzdur ekrandan. çitlediğiniz çekerdekler tuzlu mu yakıyor mu insanı. İzlemeye devam edin arkası yarın.

  • sefer21 Mayıs 2018 11:27

    izlemiyorlardır bile nede olsa dahada yükselecek ne gerek var göz yormaya. (M)

  • sefer21 Mayıs 2018 11:05

    dolar bizi kandırdı. dolar alanın eli yanar dedik alan zengin oldu almayan bakakaldı hayaldi gerçek oldu.

  • Kaan.21 Mayıs 2018 10:34

    Bu hukumet acilen degismesi lazimm yoksa mazallah para 0 inecek herkes uyansin artik . Bu careyi satmakta bulan yonetimle biyere varilmaz

  • k221 Mayıs 2018 10:27

    BENZİNE ZAM GELDİ YAPAMADILAR.......HERALDE 650 OLACAKTI............

  • K221 Mayıs 2018 10:26

    UMUTSUZ İNSAN ÇIKAR İNSANLIKTAN....................

  • Yahya21 Mayıs 2018 10:23

    Dolarin bu haliyle kimse bu hukumete oy vermez, basta kendi yandaslari.

  • kubilayhan21 Mayıs 2018 11:49

    Onlar dolardaki zaten ne kadar hacı hoca varsa dolar var ceplerinde hemde 25-30 yıldır.

  • D1 21 Mayıs 2018 09:55

    Dolara müdahale sinyali verip hiç bişey yapmazsan, böyle rekor kırar. Son 15 yılın en beceriksiz, en basiretsiz Merkez Bankası yönetimi iş başında... Rest çektiğinde geri adım atmayacaksın ki blöf yapmaya şansın olsun. Daha ilk hamlen blöf çıkarsa seni kim ipler? Gömülmüş koltuğa salla babam salla. Bi çık açıklama yap.

  • By Kemal 21 Mayıs 2018 09:53

    Milletin aklıyla oynaya oynaya insanların pisikolojisini bozdunuz ..ya müdehale et yada gidin artık yeter

  • Ali21 Mayıs 2018 09:51

    Yeter be ne zaman merkez bankası özgür olacak ve müdahale edecek.

  • ali21 Mayıs 2018 09:46

    Dolar reisin gidişini kutluyor. Hergun tv ye cikip insanlara gina getirtti

  • sağcı21 Mayıs 2018 09:42

    bundan sonra beni dinle kimse kandıramaz yazıklar olsun

  • Gkmn21 Mayıs 2018 09:42

    Yazık oluyor memleketime

  • borsa21 Mayıs 2018 09:41

    yine yüzde 1 üzerinde bir artışla açılış yukarı şelale devam ediyor.

  • sefer21 Mayıs 2018 09:31

    döviz piyasası kendi haline bırakıldığı için daha rekorlar gelecektir. Merkezin müdahale niyeti yok bu anlaşılmadımı hala. 4 tl ikende merkezden müdahale bekliyordu piyasa. müdahale yetkisi kaldımıki ?

  • Okie Dokie21 Mayıs 2018 09:28

    Sayın Çetinkaya doların 5 TL olmasını mı bekliyorsunuz?

  • demirkan 21 Mayıs 2018 23:47

    BEŞ LİRA OLSUNKİ ALAMA.

  • Kemal21 Mayıs 2018 13:57

    O da kim?

  • vatandaş21 Mayıs 2018 13:37

    Az önce aradım. Aksaray danışmaya yönlendiriyor. :)

  • borsa21 Mayıs 2018 12:42

    merkez bankası çalışıyormu acaba kimse varmı. (M) (M) (M)