E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yükselişe geçti---

Dolar yükselişe geçti

Dolar yükselişe geçti
19 Ocak 2018 - 09:28 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın enflasyon açıklamasıyla düşüşe geçen dolar gün içinde prime yöneldi

Merkez Bankası'nın (TCMB) dün enflasyonda baz etkisiyle düşüş görülse bile sıkı duruşunu koruyacağı mesajı vermesinin ardından dolar/TL sabah saatlerinde gerilemişti.Piyasalarda Afrin operasyonu nedeniyle jeopolitik riskler yakından izleniyor. Yurtiçinde bugün Fitch'in piyasa kapanışından sonra açıklanması beklenen olası Türkiye kredi notu değerlendirmesi bekleniyor.

Merkez Bankası (TCMB) Ocak ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında enflasyon görünümünün "baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız" değerlendirileceği vurgusu yaparken, bu durum, enflasyonda gelecek aylarda devam etmesi beklenen baz etkisi kaynaklı düşüşe rağmen sıkı duruşun korunacağı algısı yarattı. TCMB metninde 2017 Aralık'ta "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir" şeklindeki ifade Ocak 2018'te, "Enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir" olarak değiştirildi. Bu durum TL için pozitif bir hava yaratırken, PPK açıklaması öncesi 3.80 civarında işlem gören dolar/TL dün akşam saatlerinde 3.7582'ye kadar geriledikten sonra bu sabah güne 3.7700 lira seviyesinden başladı.

Düşüş seyri kısa süren dolar saat 16:28 itibariyle dolar 3.8042 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.7610 lira, en yüksek 3.8054 lira seviyesi görüldü.

Euro ise 4.6622 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2256 seviyesinde. Gram altın 163.2 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi ise yüzde 13.56 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie19 Ocak 2018 09:38

    Sıkıntı yok. Düşerse toplarız biz de. TL ile işlem yapmıyoruz. Dükkana gelenleri önce döviz bürosuna yönlendiriyorum.