E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar için kritik seviyeler---

Dolar için kritik seviyeler

Dolar için kritik seviyeler
16 Şubat 2017 - 11:27 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı gelişmeler ışığında aşağı yönlü hareketler için 3.66 yukarı yönlü hareketler için 3.70 önemini koruyor

Dün ABD tarafında açıklanan verilerin pozitif tarafta gelmesi dolara olan talebi artırdı. Özellikle enflasyonda yükselişin devamı Dikkat çekiciydi. Tabii TÜFE verilerinde yükseliş FED’in yıl içerisinde faiz artırım miktarını tahminlerine uygun olarak 3 faiz artırımın olasılığını yükseltmesi ABD dolarında yukarı yönde hareketlerin oluşturması adına önemliydi. Bu durumda doğal olarak GOÜ para birimlerinde zayıflamayı da tetikliyor. Zaten açılanan TÜFE dataları sonrası USD/TRY paritesinin 3.7030 seviyesine doğru atak hareketleri gerçekleştirdiğini gözlemledik. Şimdilik Trump’ın ekonomiye yönelik politik adımları üzerindeki belirsizlikler nedeniyle ABD dolarına yönelik bir miktar ihtiyatlı durum söz konusu. Dolayısıyla parite üzerinde keskin fiyat hareketlilikleri henüz oluşmuş değil. Yalnız önümüzde önemli riskler de mevcut. Bu risklerin ana başlıklar halinde sıralamak gerekirse Yurt içerisinde siyasette ısınma beklenmeli. 16 Nisan tarihinde anayasa değişikliğine yönelik referandum süreci oldukça zorlu geçmeye
aday. Siyasi belirsizlik TL ve TL bazlı varlıklar üzerinde negatif fiyatlanabilir.Trump’ın henüz net bir ekonomik paketi yok. Yalnız bu belirsizliğin uzun sürmesi beklenmiyor. Daha öncesinde belirli sektörlerde regülasyonları azaltmaya yönelik kararnameyi imzalamıştı. Ayrıca 2-3 hafta içerisinde olağan üstü bir vergi reformuna gideceklerini de belirtmişti. Burada veri reformu denilen olgu aslında vergi indirimleri… Daha düşük vergi indirimleri ABD hanehalkında daha yüksek bir harcanabilir gelir yaratması adına önemli. Bu durum da ekonomiye duyulan güveninin açıkça yükseldiği bir dönemde tüketim harcamaları hızlanabilir. Trump’ın alt yapı harcamalarını da devreye sokması ile ana gündem daha yüksek hızda büyüyen ve enflasyon üreten bir ABD doları ve buna tepki olarak faiz artırmak konusunda çekincesi olmayan bir FED olacaktır…FED’in yıl içerisinde faiz politikası oldukça önemli olacaktır.
ABD’de açıklanan TÜFE verileri sonrası Mart ayında faiz artırım ihtimali %44’e yükseldi. Mart ayında faiz artırımı demek yılın 3 faiz artırımı ile kapatılacağı şeklinde algılanıyor. Piyasalarda büyük beklenti yılın 2 faiz artırımı ile sonlanacağı. Bu noktada 3 faiz artırımına yönelik fiyatlamaların oluşması ile dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerini yükseltmesi beklenebilir.Bu noktada USD/TRY paritesi kısa vadede irdelemek gerekirse3.6615 seviyesinin üzerinde devam eden fiyatlamalar yukarı yönde atak hareketlerinin oluşma ihtimalini canlı tutmakta. Bu durumda 3.7020 ve yükselişin devamı açısından çok daha önem verdiğimiz 3.7130 direncini takip edeceğiz. Özellikle 3.7130 seviyesinin üzerinde fiyatlamalarda 3.7600 direncine doğru yukarı yönde hareketin ivme kazanma olasılığı belirecektir.Bunun yanında 3.6600 seviyesinin altında fiyatlamalarda ise TL lehine hareketlerin tetiklenmesini sağlanabilir. Bu durumda ilk olarak dün test edilen 3.6370 desteğini takip edeceğiz. Fakat 3.6370 desteğinin altında 3.6050 hedefinin önünün açılabileceğini düşünmekteyiz.

Dirençler: 3.7020 – 3.7130 – 3.7600
Destekler: 3.6615 – 3.6370 – 3.6050

Meksa Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)