E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güçlü duruşunu sürdürüyor---

Dolar güçlü duruşunu sürdürüyor

Dolar güçlü duruşunu sürdürüyor
14 Mart 2018 - 09:19 borsagundem.com

Dolar kuru jeopolitik riskler, seçim yasası değişikliği ve cari açığın yüksek gelmesi ile birlikte yükselişini sürdürüyor #dolar

ABD'de faiz artışlarının hızlanmasından endişe edilen bir dönemde şehir içi çatışmaların 
yaşanabileceği kuşatma aşamasına gelinen Afrin operasyonunun, Seçim İttifakı Yasası'nın, yüksek enflasyon ve yüksek cari açığın bir arada Türkiye ekonomisini nasıl etkileyeceği endişeler kur ve faizde baskı yaratıyor.

Bankacılar küresel gelişmelerin ticaret savaşlarının oluşabileceği, ABD'de faizlerin artış trendinde olduğu yani gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik olumsuzlukların fazla olduğu dönemde Türkiye'ye özgü endişelerin negatif ayrışmaya neden olduğunu ve yakından izleneceğini belirtiyorlar. Bazı piyasa oyuncuları, hükümet yetkilileri tarafından birçok kez reddedilmesine karşın erken seçim ihtimalinin de piyasalarda satış baskısı yarattığını belirtiyor. TBMM'de dün kabul edilen Seçim İttifak Yasası sonrası bu ihtimalin piyasalarda satış baskısı oluşturduğuna dikkat çekiliyor. 

Dolar güne 3.86 lira seviyesinden başladı. Saat 17:23 itibariyle dolar 3.8854 lira seviyesinde işlem görüyor. Açılışın ardından en düşük 3.8564 lira, en yüksek 3.8875 lira seviyesi görüldü.

Euro ise 4.8012 lira seviyesinde bulunuyor. Euro dün tarihi yüksek seviyesi olan 4.8052 lira seviyesine yükseldi. Gram altın 165.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.72 seviyesinde.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Piyasalardaki sorun Türkiye'ye yönelik algı şeklinde ancak gelinen seviyelere baktığımızda özellikle tahvil piyasasında bu aynı zamanda bir fırsat anlamına da gelebilir ki dün bunu bir miktar gördük. Ancak TL için aynı iyimserliliği söylemek için erken diyebiliriz. Tek olumlu gelişme dolardaki zayıflama" dedi. Geçen hafta başlayan ve bu haftanın ilk iki gününde de devam eden satış baskısı dün öğleden sonra ABD'deki siyasi gelişmelerin doları zayıflatmasıyla bir miktar azaldı. Hafta başından bu yana toparlanmaya çalışan dolar, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın dün görevden alınmasının ardından kazanımlarını geri verdi. ABD Başkanı Donald Trump Kuzey Kore, Rusya ve İran politikalarında görüş ayrılığı yaşadığı Tillerson'ı dün görevden alarak yerine kendine yakın bir isim olan CIA direktörü Mike Pompeo'yu atadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)