E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar gelecek yıl düşecek---

Dolar gelecek yıl düşecek

Dolar gelecek yıl düşecek
29 Kasım 2018 - 15:45 borsagundem.com

Morgan Stanley Stratejisti, ABD dolarının gelecek sene düşeceğini ve bunun sadece Fed'in faiz artırımlarına ara verme ihtimalinden kaynaklanmayacağını söyledi

Morgan Stanley Küresel FX Stratejisti Hans Redeker ABD ekonomisinin gelecek sene yavaşlayacağını, Fed'in 2019'da faiz artışlarına ara vermesinin beklendiğini, bunun da dolarda değer kaybına yol açacağını öngördü.

CNBC'ye konuşan Redeker, "daha da önemlisi Avrupa, Japonya ve Çin gibi büyük ekonomiler şu an küresel finans piyasalarına daha az yatırım yapıyor. Bu nedenle dolar talebi de düşecek" yorumunu yaptı.

Redeker "Borç yarattığınızda bunu satın alacak birilerine ihtiyacınız olur. Bu durumda küresel sermayenin elverişliliğine bakarsınız, sermayeye erişim de sert düşüşte" şeklinde konuştu.

DOLAR ENDEKSİ DÜŞECEK

Kurumun Kasım ayı Küresel FX Görünüm raporuna göre dolar endeksi 2019'un son çeyreğinde şu anki 97 seviyelerinden 85'lere, 2020 sonunda ise 81'e inecek.

Redeker, yabancı fonların girişleriyle doların bu sene güçlendiğini ancak yatırımcının daha iyi getiri bulduğunda parasını ABD'den çıkaracağını, şu anda da bazı gelişen ülke piyasalarının ABD'ye kıyasla daha iyi getiriler sunduğunu bildirdi.

Morgan Stanley bu hafta başında gelişen piyasa hisse senetleri için tavsiyesini 'ağırlığını artır'a yükseltmiş, ABD hisse senetleri için tavsiyesini ise 'ağırlığını azalt'a çekmişti. Kurum, gelişen piyasalarda gelecek sene istikrarlı büyüme beklediğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı29 Kasım 2018 17:02

    MB faizi indirdiğinde, ki şu an %25 lerde... Türkiye' de ister istemez dolar diğer ülkelere oranla daha fazla çıkacak...  Türkiye ile aynı düzeyde olan ülkelerde faiz %6.5 larda... arjantin bizimle aynı seviyede değil....

  • AAA29 Kasım 2018 16:07

    7 lerden dolar alanlara ve ekonomik kriz var diyenler şimdi nerede ?

  • Berber bekri30 Kasım 2018 01:09

    Kriz oldu diye kimse sevinecek değil AAA bunu bi bil inşaallah olmaz. ekonomik veriler ortada kredilerde daralma batık krediler kapanan işyeri sayıları ihracatın ithalatı karşılama oranı ortada sürekli borçlanan ve ve sürekli ekonomisi dışa bağımlı sıcak para girişine muhtaç bir ülke olarak durum vahim....tedbir alanda yok kamu harcamalarında tasarruf yapanda yok...geçtiğimiz süreçte kamunun elinde ne varsa satıldı oda bitti sen dolar 7 liradan 5 liraya indi diye mi kriz yok diyorsun bumu yani malesef kriz var ve daha başındayız,olmasa iyiydi....

  • Ali30 Kasım 2018 00:11

    Kriz yok mu

  • Daşcı29 Kasım 2018 15:58

    Yıl sonunda 5.00 tl nin altında. Üç yıl bu seviyede kalır.

  • Hakan29 Kasım 2018 16:49

    Aynen sen borsaya gir mutlaka reel faizde yok borsa da büyük para kazanırsın bak 150 binler 200 binler geliyor senin dediğin üç senede yerli otomobiller uçaklar teknolojik herşeyi üreticez sakın borsayı kaçırma direk dal