E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar G20 sonrası düşüşte---

Dolar G20 sonrası düşüşte

Dolar G20 sonrası düşüşte
20 Mart 2017 - 08:43 borsagundem.com

Dolar, G20 toplantısı sonrasında yapılan açıklamada korumacı politikalar aleyhine referanslara yer verilmemesinin ardından düştü

Dolar, haftasonu gerçekleştirilen G20 toplantısında maliye bakanlarının dış ticarette korumacılık aleyhine referanslara yer vermemelerinin ardından makro fonların Japon yenindeki güvenli liman alımları ile değer kaybetti.

Kamuya konuşmasına izin verilmediği için ismini vermeyen Asyalı bir trader, fonların, bir gözleri ABD Hazine tahvillerinin Londra'da nasıl açılabileceğinde olmak üzere, Jpaon ithalatçılarından gelen yen satış emirlerini karşıladıklarını kaydetti. Traderlar, işlem hacminin, Japonya'nın tatil dolayısıyla kapalı olmasından dolayı düşük kaldığınıve ABD Hazine tahvil vadelilerinin Londra açılışına kadar kapalı olacağını kaydettiler.

Maliye bakanları G20 toplantısı açıklamasında, dış ticarete yönelik her çeşit korumacılığa karşı olduklarına ilişkin bir referansa yer vermeme kararı almadan önce uzun tartışmalara girdi. Bu durum, Başkan Donald Trump'ın dış ticarette yeni yöntemler izleyeceğine ilişkin endişeleri artırdı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü ve Fed'in daha hızlı faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri zayıflattığı son toplantısından bu yana düşüşünü dördüncü güne taşıdı.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Dolardaki bu satış dalgası ve düzeltme biraz ileri gitmiş olabilir, ancak bu durumun alış için bir fırsat olabileceğini düşünüyorum," dedi ve "ABD ile diğer merkez bankaları arasında faiz farkının genişlediğini göreceğiz ve bu doları destekleyici bir unsur" şeklinde görüş bilidrdi.

Bloomberg'in geçen haftaki Fed toplantısı sonrası yaptığı ankete göre, tahvil analistileri, ABD'nin 10 yıl vadeli tahvil faizlin üçüncü çeyreğe kadar yüzde 2.8'e yükseleceğini tahmin ediyor. Bu tahmin dha önce yüzde 2.7 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)