E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar Fed'in hamlesiyle yükselişini sürdürebilir---

Dolar Fed'in hamlesiyle yükselişini sürdürebilir

Dolar Fed'in hamlesiyle yükselişini sürdürebilir
22 Eylül 2014 - 08:15 borsagundem.com

Dolar kuru Fed'in politikasıyla birlikte yükselişe geçti. Yükseliş uzun soluklu olabilir

Fed bir anlamda bekle-gör politikasıyla ekonomik gidişatın faiz artırımını artık kaçınılmaz kılmasını bekleyecek gibi görünüyor. Ama bu bekleyiş sürecinde açıklanacak olumlu veriler Türkiye'de doları daha yukarı taşıyabilir.

Akşam'ın haberine göre, hafta içinde Fed’den gelen açıklamalar gelişmekte olan ülke piyasalarını rahatlatması. Dolar bütün dünyada değer kazandığı bir haftayı geride bıraktı, gelişen ülke para birimleri ise dolara karşı daha sert değer kaybı yaşadılar. Geçen haftanın konusu Fed faiz artırımına dair nasıl bir sinyal verecek sorusuydu. Fed’den gelen açıklamalar ise ne piyasaları gerecek kadar sert ne de gevşemeyi gerektirecek kadar yumuşaktı. Fed faiz artırımı için ekonomik verileri takip edeceğini açıkladı. Çünkü erken yapılmış bir faiz artırımının bugüne kadar elde edilmiş kazanımları törpüleme tehlikesi var. Fed bir anlamda bekle-gör politikasıyla ekonomik gidişatın faiz artırımını artık kaçınılmaz kılmasını bekleyecek gibi görünüyor. Piyasalarda şimdilik ortak konsensüs ise ilk faiz artırımının 2015 ortasında olacağı şeklinde.

Dolar yükseldikçe borsada geri çekilme devam ediyor

TL, dolara karşı değer kaybetmeye devam ediyor. Hafta içinde 2.20 seviyesinin altı görülse de haftanın son işlem gününde tekrar 2.23 seviyesi üzerinde çıkıldı. Önümüzdeki dönemde iyi gelecek ABD verileri kuru 2.25 seviyesine yaklaştırabilir. Altın 1240 dolar desteğini kırdıktan sonra 1210 seviyesine doğru geri çekildi. Bir taraftan yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizi diğer taraftan rekor kırmaya devam eden ABD borsaları altın fiyatını aşağı yönde baskılamaya devam ediyor. ABD borsaları yüksek kalmaya, tahvil faizi yükselmeye ve ABD verileri iyi gelmeye devam ederse altın için 1200 dolar seviyesini görmek yakın olabilir. Borsa İstanbul Dolar/TL kurundaki yükselişin baskısı altında kaldı. Kur yükseldikçe endekste geri çekilme devam ediyor. 77 bin seviyesinin altına inmek 76.500 seviyesini en yakın destek noktası haline getiriyor. 76.500 seviyesinin de altına inilirse ( bu durumda kur 2.25 veya üzerinde olmalı) endeks 74 bin seviyesine doğru geri çekilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)