E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar kazançlarını sildi---

Dolar kazançlarını sildi

Dolar kazançlarını sildi
27 Temmuz 2016 - 21:32 borsagundem.com

Dolar, Fed'in para politikasını sıkılaştırmak için kademeli ilerleyeceğini vurgulamasıyla kazançlarını sildi

Dolar, Fed'in faiz oranlarını değiştirmeme kararıyla birlikte para politikasını sıkılaştırmanın kademeli bir hızla olacağını vurgulamasının, yetkililerin bu yılın sonundan önce faiz artırmadaki isteğine gölge düşürmesiyle geriledi.

Dolar , Fed'in, "ekonomik koşulların faiz oranlarını kademeli bir şekilde artırılması yönünde" gelişeceği beklentisini tekrarlamasıyla, 10 önemli para biriminden oluşan sepet karşısındaki kazançlarını sildi.Dolar Spot Endeksi, önceki iki günde yüzde 0.4 düştükten sonra şu saatlerde yüzde 0.45 kayıpla 96.61 seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL ise dün 3.0184 seviyesinden kapanış gerçekleştirmesinin ardından yeni günde yüzde 0.10 eksi ile 3.0155 seviyesinden işlem görüyor.

ABD para birimi, geçtiğimiz ay istihdam verisi, perakende satışlar ve sanayi üretiminin büyüme görünümünü ve Fed yetkililerinin bu yıl ilk defa faiz artırımına gideceği beklentilerini desteklemesiyle yükselmişti. Dolar, Fed politikalarında, yavaşlayan büyümeyi canlandırkak için parasal teşvik yapan Japonya ve Avrupa Merkez Bankası'nın politikalarından uzaklaşma sinyallerinin eksikliğiyle düştü.

Dolar yen karşısında, Çarşamba günü yüzde 0.7 yükseldikten sonra, yüzde 0.6 düşerek Tokyo saati ile 12:47'de 104.78 seviyesine geriledi. Japonya para birimi euro karşısında yüzde 0.5 yükselerek 116.03 seviyesine çıktı.

Dolar-yen paritesi için volatilite göstergesi yüzde 50'nin üzerine çıkarak, 2008'deki küresel mali kriziden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Kararın ardından yükselişe geçen dolar daha sonra, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.6 düşerek euro başına 1.1054 seviyesine geldi.Traderlar, Fed'in bu yılın sonuna kadar faiz artırma olasılığını yüzde 45 olarak görüyor. Bu olasılık Pazartesi günü yüzde 48 seviyesindeydi. Fed politika yapıcıları bu yıl üç kez daha toplanacak ve bir sonraki toplantı 20-21 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)