E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, euro karşısında 2 yılın dibinde---

Dolar, euro karşısında 2 yılın dibinde

Dolar, euro karşısında 2 yılın dibinde
21 Temmuz 2017 - 10:45 borsagundem.com

Dolar, Draghi'nin açıklamalarından sonra euro karşısında neredeyse iki yılın en düşük seviyelerine yakın seyretti

Dolar, piyasaların Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarını şahin olarak algılamasının ardından euro karşısında neredeyse iki yılın en düşük seviyelerinde seyretti ve Cuma günü haftalık kayıplarına yöneldi.

Avustralya Doları ise, bir Avustralya Merkez Bankası yetkilisinden gelen güvercin yorumların ardından dolar karşısında düştü.

ABD para biriminin altı büyük para karşısındaki durumunu gösteren dolar endeksi, gün içerisinde 94.322 seviyesinde fazla değişmedi ve 2016 yılının Ağustos ayından bu yana gördüğü en düşük seviye olan 94.090'a yakın seyretti. Endeks, hafta boyunca yüzde 0.9 kaybetti.

Euro, Perşembe günkü AMB toplantısının ardından 1.1658'i görmesinin ardından Cuma günü TSİ 09:41'de dolar karşısında 1.1653 seviyesinden işlem gördü.

Draghi, Avrupa Merkez Bankası'nın aşırı gevşek para politikasında gerçekleşecek herhangi bir değişiklik konusunda görüşmek için henüz kesin bir zaman belirlenmediğini, ancak politika yapıcıların mevzuyu sonbaharda değerlendireceğini belirtti.

Montana'da U.S. Bank Private Client Group yatırım başkanı Bill Northey, "Draghi'nin yorumları, AMB'nin bilanço normalleştirmeye ne zaman başlayacağına dair herhangi bir bilgi vermemesine ve hatta gerektiği takdire ekstra teşvik yapılacağı konusunda açık kapı bırakmasına rağmen şahin algılandı" dedi.

Dolar, yen karşısında gecenin en düşük seviyesi olan 111.48'e inmesinin ardından yüzde 0.16 zayıfladı ve TSİ 09:49'da 111.72 seviyesinden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)