E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.07 TL'nin altına sarktı---

Dolar/TL 3.07 TL'nin altına sarktı

Dolar/TL 3.07 TL'nin altına sarktı
24 Ekim 2016 - 16:55 borsagundem.com

Dolar endeksindeki yükseliş 8 ayın yükseğinde olsa da dolar/TL kurunda gevşeme görülüyor

Dolar endeksinin geçtiğimiz hafta yukarı baskısını devam ettirmesinden sonra dolar endeksi haftayı güçlü tamamladı. Yeni haftaya da yükselişle başlayan dolar endeksi Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 0.10 kazançla 98.84 seviyesinden işlem görüyor.

Geçen hafta Başkanlık sistemine dair açıklamalar, Musul operasyonu ve TCMB'den faiz indirimi beklentisiyle kur 3.1140 ile tarihi rekor seviyeye yükseldi. TCMB'nin 7 ay süren faiz indirimlerinin ardından ilk kez indirimlere ara vermesiyle geçen hafta TL Dolar karşısında atağa geçti.

Geçtiğimiz hafta  3.05 seviyesine kadar geri çekilme yaşansa da düşüş kalıcı olmadı ve güçlü doların etkisi ile kur haftayı 3.08 seviyesinden kapattı.

Dolar/TL kuru yeni haftaya bu seviyelerden başlamasının ardından 3.0890 seviyesini görse de 3.0687 TL'ye kadar sarktı. Kur şu saatlerde ise yüzde 0.28 eksi ile 3.0726 seviyesinde seyrediyor.

Altın doların yükselişi ile geriledi

 

Piyasaların seyri nasıl olur

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)