E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar düşmeye devam eder mi---

Dolar düşmeye devam eder mi

Dolar düşmeye devam eder mi
06 Şubat 2017 - 14:19 borsagundem.com

Türk Lirası’nın değer kazanımı geçtiğimiz haftayla birlikte yüzde 6’ya yaklaştı

Türk Lirası dolar karşısında geçtiğimiz hafta 5 gün üst üste değer kazandıktan sonra bu haftaya da olumlu başladı. Geçtiğimiz Ağustos’tan bu yana en uzun süreli rallisini yapan Türk Lirası’nın değer kazanımı geçtiğimiz haftayla birlikte %6’ya yaklaştı.

Trump’ın çıkardığı göçmen yasası kararnamesinin Seattle Federal Mahkemesi tarafından askıya alınması ve Trump’ın buna karşı olumsuz söylemleri, İran’ın füze denemesinden sonra ABD-İran gerginliğinin artması, ayrıca doların yüksek olduğuna dair söylemlerin devamı gibi gündem başlıkları dolara değer kaybettirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta 99.00 seviyesine çok yaklaşan dolar endeksi bugün 100.00’e tekrar ulaşarak toparlanma trendine girmiş gibi görünüyor. Ancak FITCH konusunu çabuk atlatan ve ABD kaynaklı problemlerin gelişmekte olna ülkelere fon girişini artırması nedeniyle TL pozitif etkileniyor. Geçtiğimiz hafta anayasa değişiklik teklifi Cumhurbaşkanı onayına sunuldu ve bu hafta içinde onaylanması bekleniyor. Onaylanır onaylanmaz 60 gün içinde referandum resmen gerçekleştirilecek. Referandum sürecinin de ekonomide oldukça önemli olacağını ve gelişmelerin yakından izlenmesi gerektiğini belirtelim.

BIST’in adeta eski Noel rallileri tadında bir yükselişle geçtiğimiz haftayı toplamda %5.44 yükselişle kapatması, Türk varlıkları için olumlu gelişmeleri işaret ediyor. Zira çok kısa sürede gelen aşırı değer kaybının bir telafisi ve geri dönüşü mutlaka olacaktı. Meksika Pezosu ve Güney Afrika Randı gibi para birimlerine baktığımzda da onların da neredeyse 8 Kasım öncesi seviyelere döndüğünü iletelim. Dolar/TL Trump öncesi 3.20 seviyelerinden işlem görüyordu! Yani eğer herşey olumlu giderse Rand ve Pezo’ya eşlik edebilir ve şuanki Dolar/TL seviyelerinden çok daha düşük seviyeleri test edebiliriz.

Veri takviminin çok yoğun olmadığı genelde teknik seviyelerin konuşulduğu bir hafta bizleri bekliyor. Bugün en son 9 Ocak’ta görülen 3.66 seviyesini test eden Dolar/TL için 3.67 altında kalınması halinde 3.64’e doğru bir yönelme mümkün görünüyor. Yukarıda ise 3.71 seviyesi önemli bir direnç.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)