E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Dolar ayıları" Draghi'den sonra sahnede---

"Dolar ayıları" Draghi'den sonra sahnede

Dolar ayıları Draghi'den sonra sahnede
21 Temmuz 2017 - 13:03 borsagundem.com

Döviz piyasalarında odaklar, Draghi'nin ardından Trump'a çevrildi

Döviz piyasalarının Mario Draghi'ye odaklandığı gün, Donald Trump neredeyse tüm ilgiyi kendi üzerine çekiyordu.

Para birimi traderlarının dikkatleri, özel savcı Robert Mueller'in ABD Başkanı Trump'ın başkanlık kampanyası ve Rusya arasındaki olası ilişkiye yönelik soruşturmayı Trump'ın sahip olduğu işletmelerin para akışlarını kapsayacak şekilde genişlettiği raporundan sonra ABD siyasetine çevrildi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin yorumlarının ardından 2016 yılının Mayıs ayından beri gördüğü en yüksek seviyeye çıkan euro, bu seviyeden ilerleyerek 23 ayın zirvesine ulaştı.

Dolar, 11 ayın en düşük seviyesine inmesiyle yen karşısındaki kazançlarını geri verdi. Dolardaki bu zayıflık, faiz oranı değişkenlerinin 2017 yılında yarattığı beklenmedik düşüşlerle gerçekleşirken, ABD para birimi aynı zamanda siyasi manşetlere karşı hassas.

Jefferies LLC'de para birimi stratejisti Brad Bechtel, "Trump'a yönelik soruşturmanın kapsamı genişletilmiş gibi görünüyor ve bu da dolardaki en son bozguna sebep oldu" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)