E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar ABD'den gelecek haberi bekliyor---

Dolar ABD'den gelecek haberi bekliyor

Dolar ABD'den gelecek haberi bekliyor
09 Ağustos 2018 - 09:04 borsagundem.com

Türk yetkililerin ABD'de görüşmeleri devam ediyor ancak olumlu bir dönüş henüz gerçekleşmedi

BIST… Devam eden bilanço sezonunda güçlü gelen şirket karlılıkların endekse olan desteği devam ediyor... TL varlıklara kıyasla olumlu görünüm sergileyen endeks günü %0,85 yükselişle 96,974 seviyesinden tamamladı. TL’deki negatif ayrışmanın devam etmesi endeksteki yükselişi baskılaması nedeniyle, dün ABD ile Türkiye arasındaki sorunların çözümü için ABD’ye giden heyetin yapacağı görüşmelerin sonuçları, endeksin yönü açısından yakından takip edilecek. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması ihtimalinde TL’deki olası rahatlamaya bağlı olarak endeksteki yükseliş eğilimli seyir bilanço sezonunun da desteğiyle artabilir, olumsuz haber akışı gerçekleşmesi durumunda ise endeksteki düşüşün diğer TL varlıklara göre sınırlı kalmasını beklemekteyiz. Dün endekste en çok yükselenler arasında bu hafta ve geçtiğimiz haftalarda güçlü net kar açıklayan ve buna paralel olarak hedef fiyatları yükselen şirketler yer aldı, TKFEN %6,45 , KRDMD %5,74, SISE %4,46 ve CEMTS %4,63 yükselişle dikkat çekti. Şirket Haberleri… 6 aylık bilançosu gelen şirketler arasında GOODY 98 milyon TL net kar, CCOLA 141 milyon TL net kar, PETKM 502,7 milyon TL net kar, BRISA 23 milyon TL net kar, ECZYT 72,5 milyon TL net kar, KORDS 136 milyon TL net kar ve THYAO 127 milyon TL net kar açıkladı.

USDTRY… Yüksek volatilite devam ediyor… Dün dikkatler ABD’ye giden 9 kişilik heyetin ABD dışişleri Bakanı ile sorunların çözümüne yönelik yapılan görüşmeye çekildi, ABD Dışişleri Bakanı’nın da henüz bir anlaşma zemininin oluşmadığına yönelik açıklamaları, sorunların çözümüne ilişkin belirsizliği ve paritedeki volatiliteyi devam ettiriyor . Bununla birlikte ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına paralel olarak İran’la işbirliği yapanların ABD ile iş yapamayacağının belirtilmesinin ardından Enerji Bakanı’nın İran'dan doğalgaz ithalatının devam edeceğini açıklaması söz konusu volatilitenin devam edeceğine işaret etmekte. ABD ile Türkiye arasındaki gelişmeler takip edilecek.

EURTRY… TL’deki değer kaybı ile yükseldi… TL’nin dolara karşı değer kaybetmesi, EURUSD’nin yükseliş eğilimli seyir izlemesiyle eurodaki güçlenme eşliğinde yükselişte.

EURUSD… Yükseliş eğilimli seyre devam ediyor… ABD ile Çin’in dün birbirlerine karşılıklı yaptırım uygulamasıyla ticaret savaşı gerginliklerin artması, FED üyesi Barkin’in iş dünyasının tarifeler konusunda endişeli olduklarını belirtmesi ve Cuma günü açıklanacak olan ABD enflasyon verisinin yüksek geleceğine dair beklentilerin, FED’in faiz artırımı beklentilerinin dolar üzerinde yarattığı olumlu etkiyi azaltmasıyla parite hafif yükseliş eğilimli seyir izledi.

XAUUSD… Yatay seyir izledi… Kısa dönemde dolardaki güçlenmeye paralel olarak negatif etkilense de, bugün ABD’de açıklanacak olan ÜFE ve yarın açıklanacak olan TÜFE’nin global dolar endeksinde hafif düşüşe ve dolaylı olarak altında da hafif yükselişe neden olmasını beklemekteyiz. FED’in faiz artırım sürecinin fiyatlanmalarının içinde olması nedeniyle, ABD’de enflasyonun yüksek gelmesi reel faizlerde düşüş anlamına geleceğinden, altın fiyatları pozitif etkilenebilir. Uzun vadede ticaret savaşının etkisiyle global anlamda düşük büyüme, yüksek enflayson ve düşük reel faiz konjonktürü beklediğimizden, altının yükseliş eğilimi devam edebilir.

BRENT… İran’ın OPEC açıklaması nedeniyle negatif… Dün ABD’de Haftalık Ham Petrol Stokları'nda 6 Milyon varil azalış görülmesinin sınırlı pozitif etki yaratmasının ardından, İran Petrol Bakanı’nın üye ülkelerin ham üretim seviyelerini onay almadan ayarlamalarını önlemek için OPEC'in olağanüstü bir toplantı yapması gerekebileceğini açıklamasıyla günü %3’ün üzerinde değer kaybıyla kapattı.

S&P 500… Ticaret savaşı endişeleriyle baskılandı… Endekste işlem gören şirketlerin bilanço sezonunda kar artışı %23,5 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu güçlü net kar açıklayan şirketler eşliğinde endeks gün içerisinde hafif yükseliş eğilimli seyir izlese de, enerji hisselerinin gerilemesi ve ticaret gerginliğinin yatırımcılar üzerindeki olumsuz etkisiyle söz konusu yükseliş baskılandı.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Onurcan10 Ağustos 2018 11:54

    Türkiye zararına olan bir şey niye kabul etsin ki , eşit şartlarda bir uzlaşma olursa her iki taraf için iyi olur.