E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 3.75 seviyesinde---

Dolar 3.75 seviyesinde

Dolar 3.75 seviyesinde
14 Mart 2017 - 08:44 borsagundem.com

Güne 3.74 TL seviyesinden başlayan dolar 3.75 TL seviyesinden işlem görüyor

Bu hafta önce ABD Merkez Bankası (Fed) ardından da TCMB'nin faiz kararlarına odaklanan piyasada ilk işlem günü temkinli geçti. Analistler, TL'nin dün benzer para birimlerinden negatif ayrıştığına değinirken 3,74 TL civarında seyrettiği görüldü. Ancak açılışın ardından dolar 3.75 TL seviyesini gördü. Açılışını 4 lira civarında yapan euro ise 3.99'un üzerinde dengelendi.

Dolar/TL bu sabah saat 08.14'te uluslararası piyasada 3,7440 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL'nin seyrinde de önemli bir değişiklik olmadı ve aynı saatte 3,99'un üzerindeki civarında seyretti.

Küresel piyasada bu hafta yatırımcıların yakından izlediği başlıca gelişme çarşamba günü sona erecek olan Fed para politikası toplantısı olacak.

Fed ve TCMB

Fed'in bu hafta faizleri 25 baz puan artırmasına neredeyse kesin gözüyle bakılırken yatırımcılar açıklamalardan Fed'in yılın kalanında yapacağı faiz artışı sayısına ilişkin de ipucu arayacaklar. Yurtiçi için Fed'den sonraki en önemli gündem ise perşembe günü TCMB'nin vereceği faiz kararı. Enflasyonun çift haneye yükselmesi sonrası bu toplantıda TCMB'nin daha fazla sıkılaştırma yapmak adına özellikle GLP faiz oranlarında artışa gidip gitmeyeceği yakından izlenecek.

Yurtiçinde açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında fiyat endeksi verileri takip edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)