E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ABD TÜFE verisine geçici tepki gösterdi---

Dolar ABD TÜFE verisine geçici tepki gösterdi

Dolar ABD TÜFE verisine geçici tepki gösterdi
15 Şubat 2017 - 09:21 borsagundem.com

ABD Ocak ayı TÜFE verisinin yüksek gelmesi ile birlikte TL karşısında değer kazanmaya başlayan dolar gün içinde 3.70 TL'yi gördü. Ancak ilerleyen saatlerde gerileme başladı. Saat 00.00 itirabiyle dolar 3.65 seviyesinde

Fed Başkanı Janet Yellen'in dün yaptığı faize ilişkin açıklamaları ile yükselen dolar kuru gün içinde ise gelen satışlarla birlikte 3.6392 TL seviyesine kadar geriledi. ABD Ocak ayı TÜFE verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte dolar saat 14:39 itibariyle 3.66 TL seviyesinden 3.70 TL seviyesine kadar yükseliş gösterdi. Tepki yükselişinin ardından Dolar tekrardan saat 17:44 itibariyle 3.68 TL seviyelerine geriledi. 

Yellen "gevşek para politikasının sıkılaştırılması için gereğinden uzun beklemek akıllıca olmaz" yorumunu yaptı. Konuşmanın etkisiyle kur akşam saatlerinde 3.68'e kadar yükseldi. Daha sonra düşme eğilimine giren dolar, yeni güne 3.65 TL seviyesinde girdi.

Ak Yatırım Araştırma Bölümü'nün yolladığı notta Yellen'ın konuşmasının ardından bu yıl Mart veya Mayıs ayından başlayarak 3 faiz artırımı yapılması yönündeki görüşümüzü koruduklarını belirtti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)