E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar iki ayın en düşüğünde---

Dolar iki ayın en düşüğünde

Dolar iki ayın en düşüğünde
21 Ağustos 2017 - 08:57 borsagundem.com

Dolar/TL yeni haftaya 3,52 seviyesinin altında başladı. Gün ortasında ise 3.49 TL seviyesine kadar geriledi

Dolar/TL, haftanın ilk gününe 3,52 seviyesinin altında başladı. Dolar/TL bugün en düşük 3,4910, en yüksek 3,5238 seviyesini gördü. Saat 17:36 itibariyle dolar 3.4948 TL seviyesinde, euro ise 4.1251 TL seviyesinde seyrediyor. Euro/dolar paritesi 1.1800 seviyesinde seyrediyor.

Dolar/TL uzun süredir beklenen psikolojik seviye olan 3.50'nin altına inerek yaklaşık iki ayın en düşük seviyesine gerilerken, TL dolar karşısından en çok değer kazanan para birimi oldu. Yaklaşık bir aydır 3.50-3.55 bandında sıkışık bir seyir izleyen dolar/TL bugün 27 Haziran'dan bu yana en düşük olan 3.4920'ye kadar geriledi. Ancak analistler 3.50 civarının genel olarak lokaller açısından alım fırsatı olarak görüldüğünü, dolayısıyla bu seviyenin altında kalıcılığın çok da kolay olmadığını belirtiyor. Öte yandan piyasalarda gözler 24-26 Ağustos'ta yapılacak olan Jackson Hole toplantılarında olacak. Her ne kadar ECB ve Fed başkanlarının para politikasına ilişkin güçlü bir sinyal vermesi beklenmese de, açıklamalar izlenecek. Uzmanlar, Fed yetkilileri arasında düşük enflasyon endişelerinin yaygın olduğunu gösteren tutanakların ardından Yellen'in piyasalara yön verecek bir açıklama yapmasının beklenmediğini belirtiyorlar. ECB Başkanı Mario Draghi ise konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre, para politikası hakkında yeni mesajı vermeyecek. Bir bankacı TL'de oynaklığın son dönemde büyük ölçüde azalmasının yanı sıra görece yüksek getiri sağlamasının TL'nin cazibesini artırdığını söyleyerek, "Bu çerçevede TL'nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrıştığını söyleyebiliriz. Son dönemde yabancı girişlerine karşılık görülen lokal döviz talebi dolar/TL'nin 3.50-3.55 bandında sıkışmasına neden oldu. Kurda 3.50 seviyesi yerli yatırımcı tarafından alım fırsatı olarak görülüyor dolayısıyla bu seviyenin altında çok kalıcı olmayabilir" dedi. Bu sabah saat 09:03'te 3.5169/3.5185 seviyesinde olan dolar/TL , saat 17:04'te 3.4972/3.4975 seviyesinde işlem görüyor. TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, TL varlıklar için son üç ayın en önemli pozitif ayrışma gününün yaşandığını söyleyerek, "Bunda ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in verdiği bir röportajda yüzde 5 üzerinde büyümenin sürdürülebilir hale gelmesinin yapısal reformların ve demokratikleşme sürecinin şartlar ne olursa olsun gerçekleştirileceği üzerinde durmasının etkili olduğunu düşünüyorum" dedi. Ökte, "Yabancı yatırımcıların en çok önem verdikleri iki ana tema bunlar. BIST bugün gelişen ülke piyasaları içinde açık ara lider, TL de dolar karşısında diğer gelişen ülke para birimlerinin iki katı değer kazanıyor" diye konuştu. Şimşek, dün akşam yayınlanan bir söyleşisinde Türkiye'nin erken seçime gidebileceği yönündeki iddialara karşın böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ve hükümetin kapsamlı bir reform gündemine odaklandığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)