E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 3.50 TL seviyesinde---

Dolar 3.50 TL seviyesinde

Dolar 3.50 TL seviyesinde
23 Ağustos 2017 - 09:02 borsagundem.com

Dolar/TL 3,50 seviyesinin altında güne başlangıç yaptı. Gün içinde 3.50 TL seviyesinin üzerine çıktı

Jackson Hole toplantısı öncesi Dolar/TL, dünün ardından bugüne de 3,50 seviyesinin altında başladı. Açılışın ardından dolar 3.50 TL seviyesine yükseldi.

Dolar/TL bugün en düşük 3,4941, en yüksek 3,5034 seviyesini gördü.

Euro ise 4.1232 lira seviyesinde seyrediyor. Euro/dolar paritesi ise 1.1772 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL uzun süredir beklenen psikolojik seviye olan 3.50'yi hafta başında aşağı yönde kırmasının ardından iki ayın en düşük seviyesinde dar bantta yatay bir seyir izliyor. Bankacılar bugün iç piyasada TÜİK'in açıklayacağı tüketici güven endeksi verisini, dış piyasada ise Euro bölgesi ve ABD ekonomilerine ilişkin öncü imalat ve hizmetler PMI verilerini izleyecekler. Verilerin piyasalarda büyük bir değişim yaratması öngörülmezken piyasaların gözü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Perşembe ve Cuma günü Jackson Hole'de düzenleyeceği yıllık sempozyuma çevrilmiş durumda. Her ne kadar Avrupa ve ABD merkez bankası başkanlarının para politikasına ilişkin güçlü bir sinyal vermesi beklenmese de, açıklamalar yakından takip edilecek. Uzmanlar, Fed yetkilileri arasında düşük enflasyon endişelerinin yaygın olduğunu gösteren tutanakların ardından Yellen'in piyasalara yön verecek bir açıklama yapmasının beklenmediğini belirtiyorlar. ECB Başkanı Mario Draghi ise konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre, para politikası hakkında yeni mesajı vermeyecek. Yaklaşık bir aydır 3.50-3.55 bandında sıkışık bir seyir izleyen dolar/TL hafta başında 27 Haziran'dan bu yana en düşük olan 3.4920'ye kadar geriledi. Analistler 3.50 civarının genel olarak lokaller açısından alım fırsatı olarak görüldüğünü, dolayısıyla bu seviyenin altında kalıcılığın çok da kolay olmadığını belirtiyor. Dün günü 3.4950 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah da güne anlamlı bir değişim göstermeyerek saat 10:45'da 3.5020 seviyesinde işlem görüyor. Küresel piyasalarda ise dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD hükümetinin çalışmalarını askıya alarak tüm zorunlu olmayan federal hizmetleri kapatması hakkındaki açıklamalarının ardından dalgalı bir seyir izliyor. ABD'nin Phoneix kentinde destekçilerine hitaben yaptığı konuşmada Trump, ABD-Meksika sınırına duvar örme vaadine atıfta bulunarak "Kamu çalışmalarını askıya almak zorunda kalsak bile bu duvarı inşa edeceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)