E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL son işlem gününde 3.01-3.02 bandında---

Dolar/TL son işlem gününde 3.01-3.02 bandında

Dolar/TL son işlem gününde 3.01-3.02 bandında
29 Temmuz 2016 - 12:25 borsagundem.com

Dolar/TL kuru 3 seviyesi üzerinde tutunmaya çabalıyor

Başarısız darbe girişimi ve kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin notunu indirmesiyle geçen hafta 3.09 ile rekor kıran dolar/TL'de kademeli düşüş sürüyor.

Dün dolar endeksindeki değer kaybının etkisiyle 9 günün en düşük seviyesi olan 3.0083'e inen dolar/TL, yeni günde 3.01-3.02 bandında hareket ediyor. 3,0160 seviyesinden güne başlayan kur saat 12:25 itibariyle yüzde 0.21 artı ile 3.0187 seviyesinde seyrediyor.

Dün açıklanan TCMB verileri, yurtiçi yerleşiklerin, darbe girişimi sonrasında geçen hafta 8.5 milyar dolar tutarında döviz sattığını, yabancı yatırımcının porföy çıkışının sınırlı olduğunu gösterdi.

Çarşamba gecesi açıklanan FED’in Temmuz ayı FOMC toplantı kararlarının ardından Perşembe günü piyasalarda dengeli fiyatlamalar gerçekleşti. FOMC toplantı karar metninde Eylül ayına yönelik kuvvetli bir sinyal üretilmemesi ve ekonomik görünümün faiz artırımlarının kademeli gerçekleşmesine imkan sağladığının belirtilmesi ile beraber dolar endeksinde ( DXY ) gevşeme hareketleri hız kazandı. Bu sayede DXY’nin 97.50 seviyesinden 96.20 seviyesine doğru gevşediği görüldü.

Analistlere göre, 3.0120 seviyesinin aşağı yönde geçilebilmesi durumunda 3.0000 desteğinin ilk hedef olarak takip edilmesi gerekiyor. Özellikle TL’de değerlenme hareketlerinin hız kazanması sonucu 3.00 desteği de kırılabilirse 2.9860 seviyesine doğru gevşeme sürebilir. Bunun yanında 3.0120 desteğinin üzerinde tutunması durumunda paritede 3.0250 ve 3.0400 dirençlerine doğru ataklar meydana
gelebilir.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Moody’s ve Fitch ‘in değerlendirmesi ile ilgili açıklamalar yaptı. Bu iki kredi derecelendirme kurulunun vereceği kararlar yurt içi piyasaların odak noktasında bulunuyor. Moody’s (5 Ağustos 2016 ) ve Fitch’in (19 Ağustos 2016 ) kararları öncesi Ağbal yaptığı açıklamalarda iki kurumdan da olumlu değerlendirme beklediğini ifade ederken Moody’s temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde kurumun,
Türkiye'nin disiplin konusunda ki başarısını olumlu karşıladıklarını belirtmesi dikkat çekti .

Yurt içerisinde ki bir diğer dikkat çeken gelişme ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem’in açıklamaları oldu. Ertem Dolar /TL ‘de kısa süre içerisinde 3 seviyelerinin altına gerilemenin oluşacağını ve Moody’s ve Fitch’den olumlu değerlendirme beklediğini ifade etti.

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) hazine tahvili alımlarını genişletmemesi ardından dolar karşısında yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı. Tahvil alımları, BOJ'un eşi benzeri görülmemiş para politikasının dayanak noktasını oluşturuyor.

Borsalarda yükseliş beklentisi

 

Japonya Merkez Bankası ETF alımlarını genişletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)