E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.90 seviyesine gevşedi---

Dolar 2.90 seviyesine gevşedi

Dolar 2.90 seviyesine gevşedi
05 Mayıs 2016 - 12:50 borsagundem.com

Dolar Başbakan'ın açıklamaları ile 2.90 seviyelerine gevşedi

Hafta başında 2.7893 TL gören dolar /TL Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında yapılan toplantının ardından gelen AK Parti'nin Mayıs ayında kongreye gideceği haberi sonrası 2.9774 seviyesine kadar yükseldi. TL dolar karşısında Mart 2009'dan beri en sert bir günlük düşüşünü gerçekleştirdi.

Dolar/TL dün 2.8443 ve 2,9774 seviyeleri arasında dalgalandı. Sene başında gevşemeye başlayan dolar,dün sert yükselişi ile 2 ay önceki zirvelerini test etti. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarına odaklanan  dolar olumlu açıklamalarla 2.90 seviyelerine gevşedi.

Yurtdışındaki satış dalgasıyla birlikte gelişen piyasa paraları karşısında yükselen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında varolduğu iddia edilen görüş ayrılıklarına ilişkin söylentiler ile yukarı yönlü hareketini hızlandırarak TL karşısındaki kazancını genişlettikten sonra, AK Parti'nin Mayıs ayında kongreye gideceği haberinin ardından 3 lira seviyesine yaklaştı.

Uzmanlar, Avrupa ve ABD'de bugün açıklanacak olan PMI verilerinin takip edileceğini, yurtiçinde Salı günkü negatif ayrışmanın devam edip etmeyeceğinin olası tepki alımlarının gücüne bağlı olacağını belirtiyor. Ayrıca dolardaki yükselişin Merkez Bankası'nın faiz kararını etkileyeceği beklentisi de hakim.

Lira karşısında, dün akşam 21:30 sıralarında 2.9774 seviyesine hızlı bir yükseliş gerçekleştiren dolar, ardından 2.94 seviyelerine geri çekildi. Bu sabah saatlerinde 2.94 TL seviyesinin hemen altından işlemler görülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)