E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.97 seviyesinin üzerinde---

Dolar 2.97 seviyesinin üzerinde

Dolar 2.97 seviyesinin üzerinde
27 Eylül 2016 - 09:34 borsagundem.com

Dolar/TL'de 2.9700 seviyesi gün içi fiyatlamalarda önemli seviye

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's'n kredi notu indiriminin etkisi ile haftaya sert yükselişle başlayan Dolar/TL kuru, günlük gelişmeleri 3.00- 2.97 bant aralığında fiyatladı. 2.9950 seviyesinin üzerinde yeterli desteği bulamayan kur, tekrardan 2.98 seviyesinin altına sarktı ve günü 2.98 seviyesine yakın tamamladı.

Moody's'ten gelen not indirim kararı iç piyasalarda şok etkisi yaratırken, daha önceden Moody's riskinin fiyatlara yansımış olması ve siyasilerden gelen ekonomiye güven verici açıklamalar TL'deki satışların etkisini kısıtladı.

Asya seansında da 2.98 seviyesinin altında işlem gören Dolar/TL kuru şu saatlerde yüzde 0.30 kayıpla 2.9720 seviyesinden işlem görüyor. 2.9700 seviyesi gün içi fiyatlamalarda önemli bir role sahip. Eğer bu seviyenin üzerinde kalınırsa yükseliş hareketi daha da kuvvetli bir şekilde gündeme gelebilir.

Bugün ise gözler ABD'de FED başkan yardımcısı Stanley Fischer'ın konuşmasında olacak. Fischer Jackson Hole toplantısında Dolar'ı ateşlemiş ve Eylül ayında faiz artırımını işaret etmişti. Ancak oy kararında Eylül ayında faiz artırılmamalı yönünde kullanmıştı. Yapacağı açıklamalar önemli olacaktır. Aralık ayı ve 8 Kasım başkanlık seçimlerine dair yapılacak yorumlar Dolar endeksinin gidişatını etkileyebilir.

Analistlere göre günün ilk yarısı TL lehhine fiyatlamalarını sürdürerek 2.9660 desteğini test etmesi beklenebilir. Günün devamında ise ABD verileri ve dolar endeksine bağlı yön arayışını sürdürecek olan kurun gelişmeleri 2.9950 - 2.9660 bant aralığında fiyatlaması beklenmektedir. Beklentinin üzerinde sert fiyatlamalarda yukarıda 3.0150 seviyesi, aşağıda ise 2.9550 seviyeleri hedeflenebilir kritik seviyelerdir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)