E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.95 seviyesinin altında---

Dolar 2.95 seviyesinin altında

Dolar 2.95 seviyesinin altında
31 Mayıs 2016 - 17:30 borsagundem.com

Dolar/TL kuru 2.95 seviyesinde seyrediyor

Dün ABD piyasalarının Anma günü nedeniyle tatil olmasından ve iç piyasalarda veri akışının olmamasından dolayı  dolar/TL kuru gün boyunca dolar endeksine göre hareket etti. Güne 2.9530 seviyesinde başlayan kur gün içerisinde 2.9680 seviyesine kadar yükselse de günün genelinde Türk Lirası lehine görünümünü koruyarak 2.95 seviyesine kadar geriledi. 2.95 seviyesinde tutunan kur, günü 2.9540 seviyesine yakın tamamladı. Bugün de iç piyasalarda açıklanacak veri olmaması nedeniyle ABD verileri ve Dolar Endeksinin hareketine bağlı fiyatlamalar devam edecektir. 

Dolar/TL, bugün öğleden önce 2.9487 seviyesine kadar gevşedikten sonra tekrar 2.95 seviyesinin üzerine yükseldi. Öğleden sonra gelen satışlarla düşüşünü hızlandıran kur şu saatlerde yüzde 0.23 eksi ile 2.9477 seviyesinde...

Analistler, öğleden sonra ABD'de açıklanacak kişisel gelir ve harcamalar ile tüketici güven endeksinin, kurların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini ifade ederek, dolar/TL'de teknik açıdan 2,9550 seviyesinin  üzerinde kalınması durumunda  yükseliş isteğinin güçlenebileceğini dile getiriyor.

ABD'de faizin artacağı beklentilerinin güçlenmesi doların Mayıs'ta güçlenmesine neden oldu ve dolar endeksi bu ay yüzde 3'ten fazla yükseldi. Bu hafta perşembe günü açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin piyasaların odak noktasında yer aldığına dikkati çeken analistler, bu nedenle bugün ve yarın özellikle kurlarda sakin bir seyir izlenebileceğini öngörüyor.

Petrol 50 dolar seviyesinde

 

Altın yükseliş çabasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)