E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.95 seviyesinin üzerinde---

Dolar 2.95 seviyesinin üzerinde

Dolar 2.95 seviyesinin üzerinde
27 Mayıs 2016 - 16:30 borsagundem.com

Dolar,Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşması öncesi güç kazanma eğiliminde

Yeni hükümetin ekonomi yönetimini büyük ölçüde koruyarak göreve başlamasının ardından haftaya sert düşüşle başlayan dolar/TL'de dün dalgalı bir seyir izlese de günü yatay tamamladı.

Yatırımcılar her ne kadar Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in kabineye girmiş olsa da önümüzdeki dönemde uygulanacak ekonomi politikalarının yakından izleyecek. Öte yandan yurtdışında odak noktası ise ilki Haziran ayında olmak üzere bu yıl iki faiz artırım beklentilerinin son dönemde artmaya başladığı Fed politikalarında olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün Harvard Üniversitesi'nde yapacağı konuşma piyasalarda bekleniyor. 

Dün yurtiçinde ise önemli bir gelişme yaşanmadı. S&P yetkilisi açıklamasında TCMB'nin büyümeyi destekleyici adım atması beklenebilir derken TL varlıklarda toparlanmanın devam ettiği görüldü. Dolar/TL paritesinde gevşeme eğilimi devam ederken günü 2.9341 seviyesinden kapattı.Bugüne pozitif başlayan kurda yükseliş sürüyor. Şu saatlerde yüzde 0.56 artışla 2.9508 seviyelerinden işlemler gerçekleşiyor.

Uzmanlar teknik olarak, 2.9250 seviyesini önemli destek olarak görüyor. Daha aşağıda ise 2.90 önemli. Bu seviyelerin üzerinde 2.95-2.96 bölgesine doğru alım gelebilir.

Altında düşüş eğilimi sürüyor

 

Petrolde yükseliş momentumu azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)