E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez'in kararının ardından dolar 2.93 seviyelerinde---

Merkez'in kararının ardından dolar 2.93 seviyelerinde

Merkez'in kararının ardından dolar 2.93 seviyelerinde
23 Ağustos 2016 - 12:00 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirmesinin ardından dolar/TL 2,9330'a geriledi, Borsa İstanbul'da alımlar güçlendi.

DOLAR GERİLEDİ

TCMB'nin piyasa beklentileri doğrultusunda faiz koridorunun üst bandını yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye çekmesinin ardından dolar/TL 2,94'ün üzerinden 2,9330'a kadar gerilerken, Borsa İstanbul'da özellikle banka pay piyasalarında alımların güçlendiği görüldü.

BIST 100 ENDEKSİNDE YÜKSELİŞ

Borsa İstanbul'da işlem gören banka pay piyasalarından hesaplanan bankacılık sektör endeksi, saat 14.20 itibarıyla yüzde 0,6 değer kazanırken, BIST 100 endeksi de yüzde 0,25 yükselerek 78.100 puanın üzerine çıktı ve dünkü kayıplarını telafi etti.

Gözler Fed'e çevrildi

Küresel piyasalar bir haftadır Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin spekülasyonunun baskısı altında. Aralarında William Dudley ve John Williams'ın bulunduğu bölgesel Fed başkanlarından gelen yorumlar, ABD'de borçlanma maliyetlerinin gelecek ay artırılabileceğini işaret etti. Ancak bu yorumlar, Fed'in Temmuz ayı tutanaklarındakine göre daha şahin bir tondaydı. Piyasalarda dikkatler şimdi, daha fazla işaret alabilmek için, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşmaya çevrildi.

Petrolde kayıplar devam ediyor

 

Altın zayıf seyrini sürdürüyor

 

Darbe girişimi öncesi işlemler takibe alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)