E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.93 seviyesinde---

Dolar 2.93 seviyesinde

Dolar 2.93 seviyesinde
26 Mayıs 2016 - 14:45 borsagundem.com

Dolar/TL düşüş eğiliminde

Dolar endeksi mayıs ayı başında gördüğü 91.91 seviyesinden başladığı yükselişini dün 95.66 seviyesine kadar çıkardı.  Ocak 2015'ten bu yana en iyi aylık performansını gösteren dolar endeksi bugün, momentum göstergesinin doların çok kısa sürede çok hızlı yükseldiğini işaret eden seviyeye yaklaşması ile birlikte, kaybını ikinci güne taşıdı.

Üç haftalık yükselişine yeni hükümetin hızlı bir şekilde kurulmuş olmasıyla ortadan kalkan siyasi risklerin etkisi ile ara veren dolar/TL  dün de gevşemeye  devam etti. Dolar'ın uluslararası piyasalarda bir miktar gerileme ihtimali Dolar/TL'nin baskı altında kalmaya devam etmesine neden oluyor.

Dolar 4 ayın zirvesi olan 3.01 TL'yi gördükten sonra iki günde  2.9321 seviyesine kadar gevşedi. Sabah saatlerinden beri 2.93-2,94 aralığında hareket eden dolar/TL kuru şu saatlerde gelen alımlarla yüzde 0.23 düşüşle 2.9302 seviyesinde seyrediyor.

Analistlere göre teknik açıdan paritede 2,9310 seviyenin kırılması halinde önce 2,92 ve arkasından 2,9090 seviyeleri hedeflenebilir. Paritenin 2,94 direncini aşması durumunda ise 2,9590 ve 2,9750 seviyeleri  takip edilecektir.

ABD Merkez Bankası (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, Fed'in bu yıl içinde iki kez faiz artırması gerektiğini söyledi. Kaplan, ekonomik projeksiyonlarının bu yıl iki faiz artışıyla uyumlu olduğunu belirterek, "Eğer veriler şu anki gidişatı sürdürürse, yakın zamanda faiz artışını destekleyeceğimi daha öncede söyledim" ifadelerini kullandı.

Buna karşın, İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğini haziranda yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından daha sonra referanduma götürecek olmasının belirsizlik yaratacağına işaret eden Kaplan, faiz artış adımının temmuz ayına ertelenebileceğinin sinyalini verdi. 

Altın yükseliş çabasında

 

Petrol 50 doların üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)