E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.88 TL'yi gördü---

Dolar 2.88 TL'yi gördü

Dolar 2.88 TL'yi gördü
04 Mayıs 2016 - 17:00 borsagundem.com

Dolar /TL kuru 2.88 TL'yi gördü

Dolar/TL, hem TL'de görülen değer kaybı hem de küresel piyasalarda dolarda görülen değer kazancıyla sert bir şekilde yükseldi. Dün dolar endeksindeki yükseliş ile gelişmekte olan para birimlerinden çıkış gerçekleşti.

Kurun  2.7960 desteğine kadar geri çekilip, bu seviyenin altında günlük kapanış yapamaması gelişmekte olan para birimleri sepetinin sert şekilde geri çekilmesinin de etkisiyle dün ciddi şekilde yükselmesine neden oldu. Gün içinde hızlı bir şekilde 2.85 TL seviyesine yükselen dolar/TL'de, bu sabah itibari ile devam eden sert alışların etkisi ile öğleden sonra  2.88 TL'ye kadar yükseldi. 

Dünyada borsa endeksleri ve petrol fiyatlarının gerilemesiyle birlikte oluşan kaygı, etkisini gelişmekte olan para birimleri üzerinde de gösterdi. Türkiye'de enflasyon rakamları beklentiden daha iyi gelmesine rağmen dünya genelinde oluşan ekonomik kaygı, kuru yukarıya çekti.

Uzmanlara göre gün içerisinde 2.8670 direnci ve 2.8250 desteği önemli olabilir.Dolar/TL kurunda yukarı yönlü algının kalıcı olması ve ralli başlayabilmesi için 2.8670 direncinin önemli olduğunu belirtiyorlar. Gün içi kapanışların 2.8250 üzerinde kalması, teknik olarak doların güçlü kalmasına sebep oluyor.

Altında kar satışları etkili

 

Petrol 45 doların altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)