E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDolar 2.09 TL'nin altına indi---

Dolar 2.09 TL'nin altına indi

Dolar 2.09 TL'nin altına indi
23 Temmuz 2014 - 09:54 borsagundem.com

Dolar, Türk Lirası karşısında Fed'in faiz artışında acele etmeyeceği beklentisiyle 11 Haziran'dan bu yanaki en düşük seviyeye geriledi

Dolar/TL Fed'in faiz artışlarında acele etmeyebileceği beklentisinin yarattığı iyimserlikle 2.09'un altını test etti. ABD Merkez Bankası'nın faiz artışında acele etmeyebileceği ve Avrupa Merkez Bankası'nın daha da gevşek politika uygulayabileceği beklentisiyle dolar/TL 11 Haziran'dan beri ilk kez 2.09 seviyesinin altına geriledi. Dün ABD Haziran ayı enflasyon verisi ile 2.11'in altına gerileyen ve bu sabah da güne 2.1050'nin altında başlayan dolar/TL en düşüş 2.0895 seviyesini gördü. ABD'de tüketici fiyatları endeksi geçen ayki sert yükselişinin ardından Haziran'da yüzde 0.3 ile beklentilerin düzeyinde arttı. ABD'de yıllık enflasyon Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 2.1'e sert yükselmişti. Bir bankanın döviz masası müdürü, "Küresel iyimserlik kurdaki düşüşte ana belirleyici. Ancak Rusya riskini almak istemeyen bazı yatırımcılar risk iştahını Türkiye lehine kullanıyor. Bir diğer taraftan ise önemli teknik seviyelerin kırılmış olması daha fazla düşüşün de önünü açıyor" dedi. Bankacıların verdiği bilgiye göre Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik nedeniyle yatırımcılar bu ülkelere ilişkin riskini azaltmak ancak küresel piyasalardaki risk iştahını da değerlendirmek istiyorlar. Buna paralel olarak yatırımcılar Rusya'ya aktaracakları bazı girişleri de Türkiye'ye yönlendiriyorlar. Bu trend TL'nin bugün dolar karşısında gelişmekte olan diğer para birimlerinin de üzerinde performans göstermesine destek oluyor. Reuters verilerine göre TL bugün dolar karşısında yüzde 0.75 değer kazanırken diğer gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kazanç yüzde 0.1 ile yüzde 0.6 arasında yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)