E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 1.94'ün üzerinde---

Dolar 1.94'ün üzerinde

Dolar 1.94'ün üzerinde
12 Temmuz 2013 - 08:48 borsagundem.com

Dolar, gördüğü zirve seviyelerden sonra yatay seyir izliyor

Dolar, bu hafta gördüğü zirve seviyelerin ardından son 24 saatte sert değer kaybettikten sonra bugün yatay seyir izliyor.
Dün dolar karşısında en kötü performans gösteren gelişmekte olan ülke para birimlerinden biri olan TL'nin dolar ve döviz sepeti karşısındaki değer kaybı yüzde 1 civarındaydı.
Dün saat 1700 itibariyle 1.9525/1.9533 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 08.35'te 1.9500/1.9515 seviyesinde olan dolar/TL, son olarak 1,94’ün üzerinde seyrediyor
TCMB'nin dünü normal gün ilan etmesi, beklentilerin üzerinde cari açık verisi ve minimum tutarda döviz satım ihalesi açılması sonrası yükselen kur ve faizde bugün de TCMB'nin adımları ve dış gelişmeler izlenecek.
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dün TCMB'nin normal gün ilan etmesi ve cari açık verilerinin kötü gelmesi sonrası sepette 2.25 seviyelerine kadar yükseliş yasandı. Yurtdışına da baktığımızda gelişmekte olan piyasaların olumsuz ayrıştığını görüyoruz hem borsalar hem de kurlar tarafında. Bugün piyasalar gözü yine TCMB'de olacak. İstisnai gün ilan etmesi durumunda açılacak olan ihale miktarlarının yurtdışı talebi karşılayıp karşılamayacağına göre piyasa yön bulacak gibi görünüyor.
FED ETKİSİ
ABD Hazine tahvil faizlerini izleyen dolar, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin merkez bankasının tahvil alım programını yavaşlatabileceği şeklinde geçen ay yaptığı açıklamanın ardından faizlerdeki yükselişe paralel değer kazanıyordu.
ABD Hazine tahvil faizleri haftanın ilk günü 23 ayın zirvesine yükselmiş, fakat Bernanke'nin ABD'deki aşırı gevşek para politikasının öngörülebilir gelecekte devam edeceğini Çarşamba günü söylemesinin ardından sert düşüş kaydetmişti.
Doların altı başlıca para birimi karşısındaki değerini izleyen dolar endeksi Çarşamba günü üç yılın zirvesi olan 84.753'ü gördükten sonra Perşembe günü 82.418 ile ile 25 Haziran'dan bu yana düşük düzeye geriledikten sonra 82.762 düzeyinde bulunuyor.
Dün dolar karşısında 1.3201 düzeyini gören euro ise 1.3092 dolar düzeyinde işlem örüyor.
Euro, Çarşamba gününden bu yana yüzde 2.5 değer kazanarak 2011'den bu yana en sert iki günlük yükselişi kaydetti. Euro Salı günü 1.2754 düzeyinde bulunuyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)