E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDoğan akaryakıt sektörüne geri döndü---

Doğan akaryakıt sektörüne geri döndü

Doğan akaryakıt sektörüne geri döndü
30 Ocak 2015 - 09:26 borsagundem.com

Doğan Holding'in bağlı ortaklığı Doğan Enerji, Aytemiz Petrol'ün yüzde 50'sini aldı

Doğan Holding’in doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., akaryakıt dağıtım şirketi Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.’in yüzde 50 hissesini 29/01/205 tarihinde imzalanan anlaşmayla 152 milyon TL bedelle satın aldı.

Alım koşullarıyla ilgili olarak KAP’ta, ‘’29.01.2015 tarihli (Borsa 2'nci Seansı'nın kapanışı sonrasında imzalanmıştır) "Hisse Alım ve Hissedarlar Sözleşmesi"nde belirlenen "Ön Koşulların" gerçekleşmesi ve Rekabet Kurulu dahil düzenleyici otoritelerden gerekli izinlerin alınmasını takiben ve "Kapanış Koşulları"nın sağlanması şartıyla ödeme nakden ve peşin olarak yapılacaktır’’ denildi.  Aytemiz A.Ş. için değerleme raporu düzenlenmediği ve fiyatın pazarlık usülü ile belirlendiği açıklandı.

Doğan Holding'in açıklamasında '''Aytemiz Akaryakıt Dağıtım'ın Yönetim Kurulu, 7 üyeden teşkil edilecek olup, bu üyelerin çoğunluğu (4 üye) doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından aday gösterilmek suretiyle seçilecektir' denildi.

Doğan Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada ayrıca şu detayları duyurdu:
 
‘’ Yukarıda açıklandığı üzere, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'nin 200.000.000 Türk Lirası olan ödenmiş sermayesini temsil eden 200.000.000 Türk Lirası nominal değerli 200.000.000 adet pay senedinin %50'sini temsil eden 100.000.000 Türk Lirası nominal değerli 100.000.000 adet pay senedinin 152.000.000 Türk Lirası bedel üzerinden doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından "kapanış koşulları"nın sağlanması şartıyla nakden ve peşin olarak satın ve devir alınması nedeniyle 29.01.2015 tarihinde Borsa 2'nci Seansı'nın kapanışının ardından imzalanan "Hisse Alım ve Hissedarlar Sözleşmesi"nde yer alan diğer önemli koşullar ve ilave işlemler de ayrıca aşağıda özetlenmektedir; 

1- "Kapanış Koşulları"nın sağlandığı "Kapanış Tarihi"ni takiben "Hisse Alım Tarihi"nde, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'nin 200.000.000 Türk Lirası olan ödenmiş sermayesi, tamamı nakden karşılanmak suretiyle 454.000.000 Türk Lirası'na artırılacaktır. Artırılan 254.000.000 Türk Lirası sermayede, doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin iştirak payına isabet eden 127.000.000 Türk Lirası tutarındaki yeni pay alma haklarının tamamı Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından nakden ve peşin olarak kullanılacaktır. Benzer şekilde diğer ortaklar da (Aytemiz), sermaye artırımına payları oranında nakden ve peşin olarak iştirak edeceklerdir.

2- Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'nin Yönetim Kurulu, 7 üyeden teşkil edilecek olup, bu üyelerin çoğunluğu (4 üye) doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından aday gösterilmek suretiyle seçilecektir. 

3- Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. en geç "Hisse Alımı Tarihi" itibarıyla Aytemiz Gaz A.Ş. ve Aksu Doğal Gaz İletim A.Ş.'nin %100 kontrolünün yasal sahibi olacaktır. 

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'nin Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) ve Türkiye Raporlama Standartları (TFRS)'na uygun olarak hazırlanan en son 31.12.2013 tarihli konsolide finansal tablolarına göre; aktif toplamı yaklaşık 566 milyon Türk Lirası; hasılat tutarı ise yaklaşık 2 milyar Türk Lirası'dır. 

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. 310 bayisi, 11 ikmal noktası ve 4 depolama tesis kapasitesi ile dağıtım faaliyetlerine devam etmektedir.

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'nin yönetim kontrolü doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de olacağından, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'nin faaliyet sonuçları Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Şirketimizin finansal tablolarında "tam konsolidasyon" yöntemi ile konsolide edilecektir. ‘’


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır30 Ocak 2015 20:31

    Doğan holding petrol işine girdiyse akın ipek beyin şirketlerine de girebilir mi devir alış veriş satış matış olur mu acep yatırım tafsıyesı değildir acizane sesli duşunce

  • kaya30 Ocak 2015 10:55

    borsa 90000 olmuş 1 tl nin altındaki tek holding olan doğan hala borsada sürünmeye ve kendilerini yönetici zannedenlerde öyle bakmaya devam ediyorlar. ve bunların aytemizi %2 pazar payının büyütmesini beklemek. türklerin marsa gitme ihtimalleri bile bu ihtimalden çok daha yüksek. yıllardır borsada mağdur ettiği insanların kendileri hakkındaki güzel vecizelerine hiç girmiyorum.