E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDiyarbakır'da çifte orman yangını---

Diyarbakır'da çifte orman yangını

Diyarbakır'da çifte orman yangını
20 Temmuz 2015 - 00:10 borsagundem.com

Kulp ve Lice ilçelerindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Barın ve Lice'nin Angül Mahallesi'ndeki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın meydana geldi.

Yangını kontrol altına almaya çalışan Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerine vatandaşlar destek verdi. Lice'nin Angül Mahallesi'ndeki yangın söndürüldü. 

Olay yerine gelen Lice Belediye Başkanı Rezan Zuğurli, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zuğurli yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle yaklaşık bin dönümlük alanın zarar gördüğünü söyledi.

Ormanlık alandaki yangına ekiplerin müdahale etmekte zorlandığını ifade eden Zuğurli, yüzlerce vatandaşın da destek verdiği söndürme çalışmalarına itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığını ancak bölgenin şartları nedeniyle müdahalede zorlanıldığını kaydetti.

Bu arada Kulp'un Barın Mahallesi'ndeki yangının devam ettiği, ekipler ve vatandaşların alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kulp Belediye Başkan Yardımcısı Sadiye Süer Baran, arazinin engebeli ve yangının büyük olması nedeniyle ekiplerin yetersiz kaldığını diğer ilçelerden yardım talebinde bulunduklarını belirtti.

Mahallenin kuzey ve güney bölgelerini etkisi altına alan yangının meyve bahçelerine de zarar verdiği bildirildi.

Malatya'da da orman yangını

Öte yandan Malatya'nın Hekimhan ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangında yaklaşık 400 dönüm alan zarar gördü.

Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan alevlere müdahale eden Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangının yerleşim yerine sıçramaması için önlem aldı.

Yangın, 4 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Bursa'da orman yangını

Bursa'da Orhangazi ilçesinde zeytinlik alanda başlayıp, ormanlık alana sıçrayan yangın 3 saatte söndürüldü.

Sölöz deresi Şelale mevkisinde piknik yapanların bıraktıkları mangal ateşinden çıktığı tahmin edilen yangına Orhangazi Orman İşletme Şefliği arazözleri ile Bursa Orman İşletme Müdürlüğü'nden bölgeye gelen yangın söndürme helikopteri müdahale etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)