E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır Valisi'nden halka teşekkür mesajı---

Diyarbakır Valisi'nden halka teşekkür mesajı

Diyarbakır Valisi'nden halka teşekkür mesajı
03 Mart 2016 - 07:01 borsagundem.com

Valilikten yapılan açıklamada, yürüyüş çağrılarına rağbet etmeyen vatandaşlara teşekkür edildi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine bugün yaşanan olaylardan sonra akşam saatlerinde Diyarbakır Valiliği, yaptığı açıklama ile halka teşekkür etti.

Vali Hüseyin Aksoy'un dün yaptığı basın toplantısında halka, söz konusu çağrıya uymamaları yönünde yapılan çağrının vatandaşlar nezdinde karşılık bulduğu belirtilen açıklamada, "Sur İlçesi'nde yoğunlaşan terör eylemleri sonucu ilçedeki bazı mahalle ve sokaklarda çukurlar açılarak, bariyerler oluşturularak kamusal faaliyetlerin engellenmesi, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza yönelik silahlı saldırı, taciz, yol kesme, patlayıcı madde, bombalı saldırı sonucu bozulan kamu düzenin sağlanması, çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması, yollara ve binaların içine tuzaklanmış patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonları bahane ederek 02 Mart 2016 Çarşamba günü saat 16.00'da vatandaşlarımızı sokaklara çekme amaçlı kanunsuz gösteri ve yürüyüş çağrıları yapılmıştır. Valiliğimizce 02 Mart 2016 Çarşamba günü vatandaşlarımıza yapılmış olan söz konusu kanunsuz gösteri ve yürüyüş davetlerine riayet edilmemesi yönündeki çağrının vatandaşlarımız nezdinde büyük ölçüde karşılık bulduğu ve söz konusu yasadışı yürüyüş ve gösteri davetlerinin boşa çıktığı görülmüştür. Diyarbakır halkına, göstermiş oldukları sağduyu ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın ilimizin huzur ve esenliğini bozmaya yönelik bu tür kanunsuz talep ve kışkırtmalara karşı göstermiş olduğu tavrın herkesçe görülmesi ve doğru okunması büyük önem arz etmektedir" denildi. 

34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Az sayıda kişinin katıldığı izinsiz gösteriler sırasında, il genelinde aramalar yapıldığı, 35 adet el yapımı bombanın ele geçirildiği, olaylarla ilgili de 34 kişinin gözaltına alındığı belirtilen valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca Sur bölgesinde mahsur kaldığı iddia edilen sivillerin bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilmesi ile ilgili olarak birçok kez güvenlik koridoru oluşturulmuş ve her türlü gayret gösterilmiştir. Güvenlik birimlerimizce bölgedeki sivillerin tahliyesi ve bölücü terör örgütü mensuplarının teslim olmasına yönelik duyurulara her gün devam edilmektedir. Bu çerçevede valiliğimiz gerek bölge milletvekilleri, gerek STK temsilcileri gerekse de bu konuda duyarlı özel ve tüzel kişiler ile her türlü diyalog ve işbirliğine açık olup bu konudaki çalışmalar gayretli bir şekilde devam ettirilmektedir. Kanunsuz eylem çağrıları sonucu düzenlenen ve az sayıda katılımın gerçekleştiği izinsiz yürüyüş ile ilgili olarak ilimiz genelinde yapılan aramalarda; 35 adet el yapımı bomba, 25 adet molotof bombası, 16 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. Ayrıca aynı yürüyüşte vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk ederek kamu düzenini bozmaya çalışan ve güvenlik birimlerimize saldıran 34 şahıs gözaltına alınmıştır. İlimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)