E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır saldırısını PKK üstlendi---

Diyarbakır saldırısını PKK üstlendi

Diyarbakır saldırısını PKK üstlendi
12 Nisan 2017 - 15:15 borsagundem.com

Diyarbakır'da dün gerçekleşen patlamayı terör örgütü PKK üstlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'daki İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda dün meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğunun netleştiğini bildirdi. Teröristlerin tünel kazarak saldırıyı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Diyarbakır Valiliği, saldırı için 30 metrelik tünel kazıldığını ve 1 ton patlayıcı kullanıldığını açıkladı. Terör saldırısıyla ilgili yapılan operasyonda ise olayla doğrudan bağlantılı 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan Reuters haber ajansı, Diyarbakır'daki hain saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstlendiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında yaptığı açıklamada Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda dün meydana gelen patlamanın, terör saldırısı olduğunun netleştiğini bildirdi. Bakan Soylu, saldırının dışarıdan açılan tünelle yapıldığını söyledi. Patlamanın teknisyenin zırhlı aracı tamiri sırasında gerçekleştiğinin açıklandığını anımsatan Soylu, şunları kaydetti: "Acaba bu tamirden mi oldu diye epey bir araştırma yaptılar. Dün gece itibarıyla netleşti. Mesele bir terör saldırısı. Şu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde. Ama onun ötesinde de bir teknisyen arkadaşımız daha enkaz altından çıkarıldı, şehit oldu. Bir polis memurumuz da orada şehit oldu. Bir terör saldırısı olduğu açığa çıktı. Çünkü bir araç da patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. İlk önce bir kişi içeriye girip bir çalışan marifetiyle bir şey koydu mu diye düşünmüştük ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirmişler."

Soylu, emniyet binalarının etrafında ayda bir arama tarama yaptıklarını aktararak, "Yani böyle bir tehditle karşılaşmayalım diye. Demek ki çok kısa bir sürede böyle bir şey kazmışlar yerin altında bir patlayıcı yerleştirmek suretiyle..." dedi.

30 METRELİK ÇUKUR, 1 TON PATLAYICI...

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, teröristlerin 30 metrelik tünel kazdığı ve bombalı saldırıda RDX, TNT, Amonyum Nitrat ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirtildi.

Saldırı sonrası yapılan operasyonlarda bombalı saldırıyla doğrudan ilişkisi olan 5 kişi gözaltına alındı. Bunun yanı sıra yapılan terör operayonlarında da 172 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

TÜNELİN UCU PATLAMA NOKTASINDA!

Bu arada patlama noktasında tünelin ucunun bulunduğu görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, yerin yaklaşık 2 metre altında kazılan ve bir insanın geçebileceği çapta olan tünelin diğer ucunun ise atölyenin karşısında bulunan bir inşaatın alt katına çıktığı belirtildi.

'AMAÇLARI BÜTÜN EMNİYET BİNALARINI PATLATMAKTI'

Öte yandan tünel kazan teröristlerin hedefinin bütün emniyet binalarını patlatmak olduğunun tahmin edildiği bildirildi. Teröristlerin kazdıkları tünel ile emniyet yerleşkesinde bulunan binaların altına kadar geldikleri ve tünele patlayıcı yerleştirmeye başladıkları belirtildi. Güvenlik kaynakları, tünelin tamamen patlayıcılarla doldurulduktan sonra saldırının gerçekleştirileceğinin tahmin edildiğini ancak dünkü patlamanın plansız yaşanması üzerine bu hain saldırının asıl hedefine ulaşamadığını söyledi.

ŞEHİT SAYISI ÜÇE ÇIKMIŞTI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde dün İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı, bakım-tamir atölyesinde bir panzerin tamiri sırasında patlama meydana gelmişti. AFAD ekiplerince bölgede yürütülen arama çalışmalarında bir polis memurunun cenazesine ulaşıldı, patlamada şehit olanların sayısı 3'e çıktı. Patlamada sivil personel Yunus Elaltunterin şehit düşmüş, cenazesi dün düzenlenen törenin ardından kentte toprağa verilmişti. Patlamada yaralanan bir sivil personel de gece hastanede yapılan müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

GEÇEN KASIMDA TERÖRİSTLER SALDIRMIŞTI

PKK’lı teröristler Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’na geçen 4 Kasım’da saldırı düzenlemişti. Bina önündeki yolda teröristlerin bombalı aracı infilak ettirmeleri sonucu 2 polis şehit olmuş, 7 sivil yaşamını yitirmiş 100’den fazla kişi yaralanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yuh be12 Nisan 2017 17:32

    Adamlar 30 metre tünel kazıp patlayici yerlestiriyor ve patlatiyor acilan çukura bak bunlarda kalkmis panzer patladi diye aciklama yapiyor sonrada epey bi arastirinca gercek ortaya cikiyor o goruntuye bakar bakmaz uzman bir kisi hemen anlardi panzerin ici bomba dolu olsa o kadar cukur olusmaz ve ortada ne panzer kalmis hersey harabe . Bu şekilde emniyet , askeri, idari binalar daha geniş arazilere daha korunakli yapilmali misafir otoparki disarda ve gelen kim olursa olsun bina icinde degil yerleskenin girişinde aranmali