E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyanet İşleri'nden 'sözde ilahiyatçı' tepkisi---

Diyanet İşleri'nden 'sözde ilahiyatçı' tepkisi

Diyanet İşleri'nden 'sözde ilahiyatçı' tepkisi
09 Mart 2018 - 09:37 borsagundem.com

Bahçeli ve Erdoğan'ın tepkisinin ardından İlahiyatçı Nurettin Yıldız'a yönelik soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da isim vermeden Yıldız'a 'sözde ilahiyatçı' diyerek yüklendi

Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve ilahiyatçı Nurettin Yıldız’a “Yatak yorgan battaniye cinsel dürtüleri rahatsız eden yapıda olmamalı", "Asansörde halvet olur”, "Allah vur dediyse vardır bir hikmet" gibi tepki çeken sözleri nedeniyle hem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert tepki geldi. 

Kamuoyunda infial yaratan bu ifadeler sonrası Bahçeli ve Erdoğan'ın da tepki göstermesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve Yıldız hakkında soruşturma başlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da Erdoğan'ın bu gibi ifadeler için verdiği talimat sonrası Hürriyet'ten Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Yıldız'a isim vermeden 'sözde ilahiyatçı' diyen Erbaş'ın açıklaması şöyle: 

Din konusunda toplumu tahrik edecek bir zemine fırsat verilmemesini” istemişti.) Dinimiz konusunda doğru bilgiler Diyanet’in bilgileridir. Sözde ilahiyatçıların sözlerine itibar edilmesin. Bunların demeçleri, sözleri toplumumuzu rahatsız etmektedir. Bunların bir kısmı önce söylenmiş, şimdi dolaşıma konulmuş sözlerdir. Tasvip etmiyoruz. Biz doğru bilgiyi topluma ulaştırma gayreti içindeyiz. Komisyonlar kurduk. Kim, nerede, hangi sözlerle yanlış bilgi aktarıyor, hepsine bakıyoruz. Milletimiz rahat olsun. Doğru bilgileri hutbe, basın açıklamaları, yayınlarla topluma ulaştıracağız. İmamlarımızın da eğitimini sürdürüyoruz. Şu ana kadar 15 bin imama eğitim verdik.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir09 Mart 2018 21:57

    diyanetmi.ne iş yapar diyanet.cumhurbaşkanı eleştirmese konuşmayacak.ha var ha yok.neymiş efendim onlarda rahatsızmış.sevsinler seni.

  • diyanetin zavallı durumu09 Mart 2018 11:32

    Diyanet bu ülkeden çok kaynak ayrılan kurum ama dinimize sahip çıkamıyor. Soytarı ve din tacirlerinin elinde oyuncak olmuş. Kendi iradesini ise ipotek vermiş. yazıklar olsunn. :'(

  • Vatandaş09 Mart 2018 09:41

    Nazım Hikmeti kucaklayın, Adnan Oktara sabredin ana Nurettin Hoca mevzu bahis olunca linç edin neden çünkü imamın aldığı maaş helal mi diye adamın konuşması var?

  • LAİK09 Mart 2018 09:41

    hepiniz sözdesiniz, gereksiz ve boş yere makam işgal ediyorsunuz... boş insanlarsınız....

  • mercedes09 Mart 2018 09:41

    mercedesten aşağı binmezler :)