E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden Kerkük krizi için açıklama---

Dışişleri'nden Kerkük krizi için açıklama

Dışişleri'nden Kerkük krizi için açıklama
28 Mart 2017 - 18:33 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Kerkük'e Kürt yönetimi bayrağının asılmasının Irak anayasasına aykırı olduğu da vurgulandı

Dışişleri Bakanlığı, Kerkük Vilayet Meclisi'nde bugün gerçekleştirilen oylama kararına ilişkin açıklama yaptı. İşte o açıklama:

"Kerkük Vilayet Meclisi’nde bugün (28 Mart) gerçekleştirilen oylamada, IKBY bayrağının vilayetteki tüm resmi dairelerde Irak bayrağıyla birlikte asılmasına ilişkin kararın kabul edilmesini doğru bulmuyor ve endişeyle karşılıyoruz.

Vilayet Meclisi’nin Türkmen ve Arap üyelerinin boykot ettikleri oylamada alınan kararı doğrudan Kerkük’ün ihtilaflı statüsüyle ilgili ve Irak anayasasına aykırı tek taraflı bir tasarruf olarak değerlendiriyoruz.
 
Farklı kimliklere mensup Irak vatandaşlarının ortak varlığı olan Kerkük’ün statüsüyle ilgili tek taraflı adımlarda ısrarcı olunması uzlaşı, diyalog ve anayasal süreçlere bağlılık kavramlarına zarar verecektir. Bu tür yaklaşımlar, ülkede kalıcı güvenlik ve istikrar çabalarını da olumsuz etkileyecektir.
 
Irak’ın geçmekte olduğu kritik süreçte ilgili tüm tarafların sağduyu, sorumluluk ve itidal içinde hareket etmesi gerekmektedir."

NELER YAŞANMIŞTI?

Irak'taki Kerkük İl Meclisi, kentteki resmi kurum ve kuruluşlarda Irak bayrağının yanında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının da asılmasını onaylamıştı.

Kentte IKBY bayrağının asılması kararı 26 Kürt üyenin katılımıyla toplanan Kerkük İl Meclisinde oy birliğiyle onaylandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koray 29 Mart 2017 03:01

    Türk Kürt Arap diye klişeler yerine kerkük veya başka yerlerde kim yaşarsa onların hepsine aittir, herkes birlik olsun demeli. Birliğinde samimi yolu kimlikler özgürleşmeli ve herkes kendi dill kendi tarihi kendi kültürüyle var olmalı ve bu kimlikler onare edilmeli eşitlik olmalı. Bir çok sınırdaş gerek kalmaz. Sınırlar herkese sadece çatışmayı aşınmayı getirir

  • Hayri28 Mart 2017 21:55

    Ele verir talkini kendi yutar salkimi...havaalanlatiina o capitlari ilk kim bagladi??

  • KILIÇ28 Mart 2017 21:40

    BARZANİYİ ÇOK SEVDİK ,ÇOK SIVAZLADIK BEDELİNİ ÖDERİZ YANLIŞ POLİTİKALAR ÜLKEME ZARAR VERİYOR.

  • emekci28 Mart 2017 19:28

    günaydın

  • Mg28 Mart 2017 19:00

    Adam olun...önce siz asmayın...