E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDış piyasalardaki dalgalanma borsayı nasıl etkiler?---

Dış piyasalardaki dalgalanma borsayı nasıl etkiler?

Dış piyasalardaki dalgalanma borsayı nasıl etkiler?
25 Şubat 2018 - 08:51 borsagundem.com

Hürriyet'ten Zeynel Balcı, şubat ayının ikinci haftasında yabancı yatırımcıların gerçekleştirdiği 1.2 milyar dolarlık hisse satışının detaylarını yazdı. İşte Balcı'nın o yazısı:

9 Şubat ve 16 Şubat tarihleri arasında yabancı yatırımcılar toplam 1.2 milyar dolarlık satış yaptı. Bunun 763 milyon dolarını tahvil bonodaki satışlar oluştururken, hisse senetlerindeki satış 508 milyon dolara ulaştı. Buna etken olarak da dış piyasalardaki dalgalanmaların içeriye yansıması olarak gösterilebilir.

Borsada toparlanma çabalarına karşılık döviz kurlarında yatay seyir sürüyor. İyimserliğini korumaya çalışan piyasalarda öncü olması açısından Dow Jones Endeksi (ABD) başta olmak üzere dış borsaların seyri önemli. Geçen hafta açıklanan Fed tutanaklarında, ekonomik büyüme ve enflasyonda artış beklentilerine bağlı olarak faiz artışının sürmesi gerektiği vurgusu ABD tahvil faiz oranlarında yükselişe neden olurken dış borsalara satış getirmişti. Ancak borsalardaki düşüş sınırlı kaldı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsada düşüş 25 Şubat 2018 15:29

    Nisandan sonra gerek borsada temettu beklentilerinin bitmesi gerekse 2019 seçimlerinin fiyatlanmaya başlanması ve munbic olayının gündeme gelmesi ile sert düşüş başlayacak. YTD. ama yazın bir kenara.

  • Yasin25 Şubat 2018 14:20

    Borsalarda yön artık satş yönündedir. Zirvelerde her daim yatırımcıya artık düşmeyen borsa aşılanır. 115 bin üzerinde tutunduk işte artık uçucaz kaçıcaz dedirtirler. Borsa 125 binide görebilir fakat yön aşağıyadır

  • Mamo25 Şubat 2018 13:43

    Bundan önceki krizler ve borsa çöküşleri gibi oynaklık arttı her an patlar borsa!!! Yatırım tavsiyesi değildir

  • Bırhan keskin 25 Şubat 2018 12:38

    Tekno sa kısa vade çıkış

  • Ali25 Şubat 2018 09:33

    Borsa düşer