E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Devlet gençlerimize iş vermek zorunda'---

'Devlet gençlerimize iş vermek zorunda'

'Devlet gençlerimize iş vermek zorunda'
15 Haziran 2018 - 15:50 borsagundem.com

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "4 yıllık okullardan mezun olan gençlerimiz işsiz. Ben diyorum ki gençlerimize bu devlet iş vermek zorundadır, onları boynu bükük bırakmamalıdır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin Muş'un Hasköy ilçe meydanında düzenlediği mitingde, ilçeye en son İçişleri Bakanı olduğu 1997 yılında geldiğini söyledi. 

Bölgeyi 2,5 yılda 3 kez dolaştığını anlatan Akşener, "16 yıllık AK Parti döneminde Muş'un problemiyle Edirne'nin problemi, Bitlis'in problemiyle Yozgat'ın problemi aynı." diye konuştu.

Akşener, işsiz üniversite mezunlarına aylık 500 lira bağlanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"4 yıllık okullardan mezun olan gençlerimiz işsiz. Ben diyorum ki gençlerimize bu devlet iş vermek zorundadır, onları boynu bükük bırakmamalıdır. İş veremiyorsa onlara 500 liralık vatandaşlık maaşı bağlanmalı. Şimdi bütün bu bölgenin çiftçilikte kullanılan elektrik masrafı var. 2 milyona yakın insan takipte, bunların faizlerini sileceğiz."

Miting sırasında aniden bastıran yağmur nedeniyle konuşmasını yarıda kesen Akşener, "Yağmur başladığı için sizi yormanın anlamı yok. Bugün burada bayram günü benimle bayramlaşmak üzere geldiniz. Allah sizden razı olsun. Birliğiniz, beraberliğiniz bozulmasın. 24 Haziran günü milletvekilliğinde arkadaşlarımı, cumhurbaşkanlığında kendimi sizlere emanet ediyorum. Oylarınıza talibim. Allah'a emanet olun." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie15 Haziran 2018 19:09

    Dinimiz derken herkes müslüman mı bu ülkede kardeşim?

  • Hasan aydın15 Haziran 2018 18:21

    Türkçe öğretmenliğini yeni bitirmiş biriyim. Devlet aslında 4 yıllık üniversiteye iş vermek zorunda olmamalı. Devlet en baştan, ilkokuldan başlayarak insanını olmak istediği, istidadı olduğu meslek konusunda eğitmeli ve o kişi o mesleği edinmeli. Şuan da sistem insanları sadece memur olmaya itiyor. Bu çok yanlış.

  • Bika16 Haziran 2018 00:08

    Türkçe öğretmeni olduğun inandırıcı değil. ŞU ANDA olmalı.

  • vatansever15 Haziran 2018 17:52

    basladilar gene devletcilige,,,,devlet baba bana is ver,bu zihniyet halan varmi?yav sen bir birey olarak takoz kalma ,yontul,kendini yetistir

  • erol g.15 Haziran 2018 17:18

    DİNİMİZ YARARLI İŞLER YAPANLARIN CENNETE GİRECEĞİNİ BİLDİRDİĞİ HALDE GENÇLERİN ÇALIŞACAĞI YENİ FABRİKALAR/KURUMLAR KURULMUYOR YENİ İŞ SAHALARI/ŞİRKETLER/KURUMLAR KURULMALI İŞSİZLERİMİZİN CENNETLİK OLMASI SAĞLANMALIDIR