E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDev otellerin sahibi Çinli 68 metrekare evde yaşıyor---

Dev otellerin sahibi Çinli 68 metrekare evde yaşıyor

Dev otellerin sahibi Çinli 68 metrekare evde yaşıyor
28 Şubat 2017 - 05:50 borsagundem.com

2016'da 37 milyar dolar kâr yapan ve onlarca lüks otelin sahibi olan Çinli Dalian Wanda Group'un Başkanı Wang, 68 metrekare bir evde yaşam sürüyor

Mar Yapı ile stratejik işbirliği anlaşması imzalayan ve Türkiye'de otel yatırımı için gelen Dalian Wanda Group’un toplam varlıklarının değeri, 2016 yılında yüzde 21.4 oranında bir artışla yaklaşık 116 milyar dolara ulaştı ve yıl sonunda yaklaşık 37 milyar dolar kâr açıkladı. 110 bin çalışanı olan grup FIFA’nın en büyük sponsoru, Atletico Madrid takımının da sahibi.

Gruba bağlı Wanda Commercial Properties dünyanın en büyük emlak şirketlerinden. Ülke çapındaki portföyünde 158 Wanda Plaza ve 104 oteli bulunuyor. Dalian Wanda Group Başkanı Wang Jianlin’in ise mütavazi yaşam tarzı ile dikkat çektiği belirtiliyor. 68 metrekare bir evde yaşayan Jialin, otellerinde kral dairesini tercih etmiyor. Futbola ilgi duyan Jianlin’in bir Türk futbol takımına sponsor olabileceği de konuşuluyor. (Hürriyet / Gülistan Alagöz)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)