E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDev kampanyada hedef 4.5 milyar liralık satış---

Dev kampanyada hedef 4.5 milyar liralık satış

Dev kampanyada hedef 4.5 milyar liralık satış
03 Şubat 2017 - 05:45 borsagundem.com

Türkiye'de ilk kez 20 yıl vadeyle konut alma imkanı getiren dev kampanyada şirketlerin hedefi toplam 4.5 milyar liralık konut satışı yapmak

Emlak Konut GYO önderliğinde başlayan kampanya ile ilk kez 20 yıl vadeli satış yapılmasının önü açıldı. 2 ay sürecek kampanyada Emlak Konut GYO 30 proje ve 15 bin konutu alıcının beğenisine sundu. Kampanda yüzde 20 olan peşinat da yüzde 5’e çekildi. Emlak Konut projelerinden ev alanlar 60 ay için yüzde 0 faiz fırsatından yararlanırken, 10 yılda yüzde 0.45, 20 yılda yüzde 0.79 vade farkı ödeyecek. Emlak Konut GYO’nn başlattığı kampanyaya Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul ve Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) de destek verdi. Bu derneklere üye firmalar da yaklaşık 17 bin konutu kampanyaya dahil etti ve bu sayı her geçen gün artıyor. Derneğe üye olmayan gayrimenkul şirketlerin de desteği ile 40 bini aşkın konutta kampanya sürüyor. 2.5 milyar lirası Emlak Konut projelerinden, 2 milyarı da dernek üyesi firmalardan olmak üzere kampanya sonunda yaklaşık 4.5 milyar liralık satış yapılması bekleniyor.

ORTA GELİRLİYE FIRSAT

GYODER ve KONUTDER üyesi firmaların 240 ay vadede, yüzde 0.75-0.85 arasında faizle satış yaptıklarını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, uzun vadeli ve düşük faizli konut satışı kampanyasının, ev sahibi olmak isteyen orta gelirliler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. 33 firma ve 75 proje ile kampanyaya katıldıklarını dile getiren Torun, “İkinci güç birliği kampanyasıyla; maliyetlerin ve konut fiyatlarının arttığı bir süreçte, vatandaşın konut sahibi olması kolaylaştırılarak önemli bir adım atılıyor. Daha önce yaptığımız güç birliği kampanyasında gördük ki, konut almak isteyenler faiz oranları ve uzun vadeli ödeme seçeneklerine duyarlı. Biz de, vadeleri uzatıp daha fazla insana ulaşmayı hedefledik. 240 ay vadeli konut kampanyasının faiz oranlarına baktığımızda, 0.75-0.85 bandının, bugünkü Türkiye şartlarında sürdürülebilir bir faiz oranı olduğunu söyleyebiliriz. Firmalarımız ve bankalarımızın fedakarlığı ile Türkiye’de ilk kez 240 ay vade ile satılacak konutlarla, orta gelir grubuna ev sahibi olma imkanı sağlayan kampanyayı destekliyoruz” dedi.

VATANDAŞI UYARDI

KAMPANYA ile ilgili konut alacak vatandaşa uyarıda bulunan GYODER Başkanı Aziz Torun, “İyi niyetli bir kampanya var ama bunu kötüye kullanmak isteyen firmalar olabilir. Konut alacak vatandaş satış ofisine gittiği zaman ilk önce ‘Bu proje banka kredisine uygun mu?’ diye sorsun. Sonra ruhsat ya da arsa mülkiyeti ile ilgili sorunlar çıkabilir” dedi. Firmaları da uyaran Torun, kampanya yapan firmaların etik davranıp fiyat artışı yapmaması gerektiğine dikkat çekti.

KİMLER KATILDI?

- Kampanya katılan GYODER ve KONUTDER üyesi firmalar şunlar; Akkuş Gayrimenkul, AND Gayrimenkul, ANT Yapı, Arıkan Yapı, Babacan Holding, Bak Yapı, Cathay Group, Dap Yapı, Demir İnşaat, DKY İnşaat, Ege Yapı, Extensa İstanbul, EYG Grup, Gedizler Yapı, Hasanoğlu İnşaat, İş GYO, Kiler GYO, Kuzu Grup, Mar Yapı, NEF, Ortadoğu Grup, Pana Yapı, Piyalepaşa İstanbul, Sinpaş GYO, Sinpaş Yapı, Sur Yapı, Tahincioğlu Gayrimenkul, Tekfen Emlak, Torunlar GYO, Toya Yapı, Akzirve Gayrimenkul, Çukurova Gayrimenkul ve Fuzul İnşaat.

- Emlak Konut’un “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyasının geçerli olacağı projeler şunlar: “Adım İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Emlak Konut Başakşehir Evleri, Başkent Emlak Konutları, Batışehir, Büyükyalı İstanbul, Ebruli Ispartakule, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3. Etap, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Karat Ofis Bakırköy, Koordinat Çayyolu, Körfezkent 4, Köy Zekeriyaköy, Maslak 1453, Park Mavera 2, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent.” (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)