E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDeutsche Bank dolar/TL'de düzeltme bekliyor---

Deutsche Bank dolar/TL'de düzeltme bekliyor

Deutsche Bank dolar/TL'de düzeltme bekliyor
31 Ekim 2017 - 12:20 borsagundem.com

Deutsche Bank'ın Türk Lirası ile ilgili yayınladığı yeni raporda dolar/TL'de düzeltme beklendiği belirtildi

Deutsche Bank Stratejisti Gautam Kalani, kullandıkları değerleme modellerine göre Türk Lirası’nın ucuz olduğunu ve son dönemde yaşanan değer kaybının tersine dönmesi için alan gördüğünü belirtti.

Kalani 30 Ekim tarihli raporunda, dolar/TL 3 aylık opsiyonlarında, aynı miktardaki alım ve satım opsiyon stratejisine dayanan "Risk Reversal" pozisyonu alınmasını tavsiye etti. Kalani "Özellikle 3 aylık dolar/TL 3,70 satım opsiyonunu, 3 aylık dolar/TL 4,20 alım opsiyonu ile finanse ederek almayı tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Raporda, Türk Lirası'nın 8 Eylül’de ABD tahvil faizlerinin dip yapmasından bu yana gelişen ülke para birimleri içinde en kötü performansı sergilediği ve bunun terse dönüş için geniş bir alan yarattığı belirtildi. Bu toparlamanın başladığına dair bazı işaretler olduğuna değinen Kalani, Türk Lirası'nda spot piyasada görülen yükseliş ve tahvillerden çıkışın hız kesmesine vurgu yaptı.

Carry görünümünün, iç ve dış piyasalar kötüleşmezse Türk Lirası alım ve TRY kısa pozisyonlarında azaltım için uygun bir ortam oluşabileceğine işaret ettiği belirtilen raporda, dolar/TL'de düşüşe yönelik opsiyon fiyatlamalarının cazip seviyelerde olduğu ifade edildi

Kalani, kullandığı değerleme modellerine işaret ederek "Türk Lirası'nda son dönemde yaşanan keskin değer kaybı sonucunda Türk Lirası tarihinin ‘en aşırı ucuz’ seviyelerinde (yüzde 20 ucuz)" dedi

Kalani, oldukça yüksek seviyede döviz mevduatı bulunduran yurt içi yerleşiklerin mevcut seviyelerden dolar/TL'de satışa geçebileceği öngörüsünde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • trader04 Kasım 2017 23:30

    Bu bankanın kendine bile faydası yok. Sallama gerçeklerden uzak sözde yorum.

  • ahmet ertürk31 Ekim 2017 15:04

    bunların amacı doları düşürüp piyasadan kaçmak . adiler daha düne kadar dolar 3.30-3.10 olacak diyen bunlar değil miydi ? sonuç ortada dolar 3.78 lerde seyrediyor. inanmayın bu adamlara arkadaşlar . bizim piyasa dinamiklerini bilmeden yurtdışında masa başından sallama yorumlar bunlar . itibar etmeyin.

  • Dolandırıcı çetesi31 Ekim 2017 13:07

    Daha 2 ay önce 3.3 ün altına gerileme beklediklerni bu banka bozuntusu yazmadımı? Yuh olsun size..

  • Bika31 Ekim 2017 13:02

    Bankanın ocak ayındaki tahmini, 2017'nin son çeyreği için 3.90 civarıydı.

  • Grafiğe bakarak bulamazsın 31 Ekim 2017 12:53

    Bu adamların güncel ihracatın ithalatı karşılama oranının dan haberi var mı ?

  • Safız ya31 Ekim 2017 12:46

    Önerdiklerini yapsın o zaman

  • Mehmet 31 Ekim 2017 12:43

    Tabiki borsa da mali götürdüler. Şimdi çakıp ucuzdan döviz alma peşindeler. Hadi bunları anladık. Da kendi uzmanlarımız bile borsada 115 bin deyip insanları oraya sürüyorlar. Kaç kuruş kar vadediyor bu hedef

  • Mann31 Ekim 2017 12:37

    Bunlar 3.10.diyenler.simdi gene aynı telden çalıyorlar.